Політична реклама

Наступного тижня львів'ян запрошують у музей скла

2113 0
7 жовтня у Львові розпочинається 9 Міжнародний симпозіум гутного скла. Симпозіум триватиме до 14 жовтня у Львівській національній академії мистецтв. Участь у заході візьмуть художники, мистецтвознавці та представники навчальних закладів Європи, США, Мексики, Японії, України.

Цьогорічний симпозіум матиме освітнє значення через те, що художники та майстри працюватимуть на базі навчально-виробничих майстерень кафедри художнього скла ЛНАМ, інформує прес-служба Львівської міськради.

У програмі заходу заплановані презентації, лекції для студентів, майстер-класи, виставки та інші культурно-мистецькі заходи.

Мешканці та гості міста матимуть змогу відвідати ряд виставок у музеї скла, що відбудуться в рамках симпозіуму. Свої роботи представлять такі відомі майстри, як Індре Стульгайте-Крюкієне та Ремігіюс Крюкас, чиї творчі роботи показують на виставках та симпозіумах Литви, Німеччині, Росії, США, Чехії, Польщі та України.

Музей скла у Львові знаходиться на пл. Ринок, навпроти ратуші. Музей розміщений у підвалах Палаццо Бандінеллі, збудованого у XV ст. Експозиція музею складається з двох частин - історичної, де представлене скло з І-ХХ ст. і сучасної, на якій виставлені авторські роботи учасників Міжнародних симпозіумів гутного скла.

В одному з залів створено також імітацію робочого місця біля гутної печі, де відвідувачі можуть ознайомитися з процесом видування та обробки скла та відчути дух гути.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!