«Найболючіше це невідомість». У Львові відкрили фотовиставку родин військовополонених і зниклих безвісти

1373 0
Виставку у Будинку воїна можна переглянути упродовж двох тижнів.
Фото: Будинок воїна

Фото: Будинок воїна

У Будинку воїна, що на вул. Короленка, 1а, відкрили фотовиставку родин військовополонених та зниклих безвісти. До виставки «Ми вас шукаємо. Ми вас чекаємо. Не забуваємо» увійшли понад 30 фотографій військових та волонтерів з усіх куточків України, яких вважають зниклими безвісти або полоненими без встановленого місця перебування. Про це Тvoemisto.tv повідомили у Будинку воїна.

Виставка є «мандрівною» і вже побувала у багатьох містах України та з-за кордону.

Читайте також: У Львові обрали керівника «Будинку воїна»

У Львівському Будинку воїна фотовиставка пробуде два тижні. Її можна буде переглянути у будні дні з 10.00. до 17.00 год. за адресою: вул. Короленка, 1а.

За словами керівниці Союзу об’єднання матерів та родичів учасників АТО «Берегиня» Алли Макух, на світлинах зображені фотографії родин: це мами, діти, родини, які тримають у руках портрети своїх рідних.

«Найболючіше це невідомість. Адже коли ти поховав свого сина, знаєш де його могила, можеш виплакати свій біль. Але коли ти не знаєш, де знаходиться твій син, твоя рідна душа, то дуже важко переживати це відчуття. По багатьох з хлопців, які представлені тут на світлинах є переконливі докази, що вони потрапили у полон. Хочу сказати, що, на жаль, зараз ми не можемо ні повертати хлопців з полону, ні шукати зниклих безвісти», – каже Алла Макух.

За її словами, такі виставки проводять, аби привернути увагу громадськості до такої категорії громадян, як військовополонених та зниклих безвісти.

На жаль, на 8 році війни досі не ухвалений Закон про статус полоненого. Вже більше двох років не працює досконало комісія щодо зниклих безвісти. Також немає поки можливості створити спільний реєстр зниклих безвісти, бо немає фінансування», – зазначила Алла Макух.

Нагадаємо, Будинок воїна заснували у Львові на вул. Короленка, 1а у жовтні минулого року. Раніше це приміщення належало російському культурному центру. На реконструкцію Будинку воїна витратили 6,2 млн грн. У травні цього року його зробили комунальною установою ЛОР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!