За яких умов запрацює аеропорт у Львові та російський бізнес у нашому місті. Підсумки доби

4608 0
Нині 3 травня та 434 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького

Фото: Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і далі зосереджує основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Здійснив понад 30 атак, в епіцентрі бойових дій – Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 20 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражено 1 пункт управління, 4 склади боєприпасів, засіб протиповітряної оборони та ще одну важливу ціль противника.

Читайте також: Раду закликають відкласти розгляд постанови про 30 тисяч для військових. До Верховної Ради надійшов лист із проханням відкласти розгляд законопроєкту про повернення 30 тисяч гривень доплат військовим на час воєнного стану. Лист підписали очільники Міноборони, СБУ, МВС, ДПСУ, Нацгвардії, а також головнокомандувач Валерій Залужний.

Та: У Львові військові письменники презентують свої книжки. Як потрапити. Це буде перший фестиваль, який об’єднає авторів – діючих військовослужбовців, волонтерів, журналістів, а також тих, кого на початку протистояння на Сході України призвали до лав силових структур України по мобілізації, або пішли воювати добровольцями.

А також: В Україні запрацював реєстр зниклих безвісти. Як отримати витяг. Він розроблений Міністерством внутрішніх справ спільно з Уповноваженим зі зниклих безвісти й іншими відомствами.

Акцент дня: «Не сповільнювати темп». Андрій Худо, Юлія Стефанюк про війну та бізнес. 

Tvoemisto.tv і ведучий Володимир Глащенков продовжують відеопроєкт #Кухня військової економіки, в якому під час готування страв власники та керівники компаній діляться своїм унікальним досвідом і дають корисні поради. Цього разу гостями програми були співзасновник!FEST Андрій Худо та кантрі-директорка World Central Kitchen в Україні, керуюча партнерка!FEST кейтерингу Юлія Стефанюк. Розмова тривала за приготуванням пасок для військових, які перебувають на лікуванні.

Читайте також: «Долину Стрий» на Львівщині включили до реєстру індустріальних парків. Це вплине на можливість для економічного розвитку, забезпечення людей роботою та гідними зарплатами.

Ключові події:

1. Компанія Фрідмана співпрацює з росгвардією та охороною путіна. Розслідування журналістів. «Схеми» з’ясували, що російський бізнес уродженця Львова Фрідмана широко залучений до співпраці як із військовими та силовиками рф, які беруть участь у війні проти України, так і з великим підсанкційним підприємством, яке забезпечує російських військових формою та харчуванням.

Читайте також: Фірма, яка вивозить сміття у Львові, може належати росіянам. Tvoemisto.tv перевірило заяву депутата Львівської міської ради Юрія Мартинюка про те, що одна з компаній, що вивозять сміття зі Львова, може належати росіянину або колишньому громадянину рф. Частково ця інформація підтвердилась.

Та: На Львівщині депутата підозрюють у приватизації земельних ділянок. Чиновник незаконно міг приватизувати три земельні ділянки;

2. Кулеба пояснив, за якої умови можуть відкрити аеропорт у Львові. «Те, що Євроконтроль занадто консервативно висловив позицію – однозначно. До речі, будь у нас F-16, і вони патрулювали українське небо, то принаймні аеропорт Львова можна було б спокійно відкривати і взагалі ні про що не турбуватися. Це все про оці затримки з прийняттям рішень», – зазначив міністр закордонних справ.

На цю ж тему: Аеропорт «Бориспіль» перевірять на корупцію. Зокрема, проаналізують систему закупівель та укладання договорів, визначать потенційні зони ризику та способи їх усунення, проведуть інтерв’ю з учасниками бізнес-процесів;

3. Суд ще раз розгляне справу про повернення озера в Брюховичах. Верховний Суд скасував рішення апеляційного суду, згідно з яким земельна ділянка з водоймою в Брюховичах біля Львова мала б і надалі залишатися в оренді Альбіни Савчук. Тепер апеляційний суд зобов’язали заново розглянути справу про повернення об’єкта оренди.

На цю ж тему: На шахті «Надія» на Львівщині проводять обшуки. Речниця Служби безпеки у Львівській області Роксолана Яворська у коменатрі Tvoemisto.tv скзазала, що на шахті відбуваються слідчі дії. Наразі деталі справи не розголошують.

4. Е-квиток на Львівщині. Коли запрацює безготівкова оплата на всіх обласних маршрутах. Вже запрацювали у тестовому режимі 22 валідатори у приміських автобусах Рава-Руського напрямку. Найближчим часом інвестор повинен завезти основну партію обладнання, тоді його почнуть встановлювати й на інших маршрутах. Запуск системи заплановано на 1 липня.

На цю же тему: Коли запрацює е-Черга для автівок на кордоні із Польщею. З наступного тижня е-Чергою зможуть користуватися водії вантажівок, з липня – водії автобусів, з серпня – власники легкових авто.

А також: Нові розв’язки під час війни. Київ оголосив тендери на 5 млрд грн для будівництва шляхопроводів, активісти проти. Нагадуємо, на сайті Київради триває збір голосів під петицією про заборону будівництва нових розв’язок у Києві до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу;

5. «Мам, в нього залізна нога!» Як пояснювати дітям, чому у військових протези. Керівниця Центру гідності дитини Христина Шабат каже, що ми не знаємо, як говорити про людей, що втратили кінцівки не лише з дітьми, а й з дорослими. Вона пояснює, що потрібно реагувати спокійно, коли про це починає запитувати дитина, бо це наша нова нормальність.

Читайте також: Львівські пластуни збирають кошти на будівництво туристичного прихистку на горі Парашка. Для впровадження проекту необхідно не менше 920 тисяч гривень. Усіх охочих запрошують доєднатися до реалізації проєкту.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!