НБУ випустить монету, присвячену жертвам геноциду кримських татар

2030 0
З 12 травня в обігу з’явиться срібна монета пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Про це повідомляє Національний Банк України
фото: 112.ua, НБУ

фото: 112.ua, НБУ

На аверсі монети розміщено малий Державний Герб України, а на дзеркальному тлі – карта Кримського півострова, на якій зображено герб кримських татар – тамгу, унизу – колеса паротяга, що відбуває, як символ депортації кримськотатарського народу

На реверсі монети зображено стилізовану композицію: депортована кримськотатарська сім’я за колючим дротом у вагоні та написи: 18/05/1944 (вертикально ліворуч)

Номінал монети – 10 гривень. Всього банк випустить 2 тисячі монет.

Довідка. 18 травня 1944 року радянський режим розпочав депортацію кримських татар з історичної Батьківщини – Криму. Їх примусове виселення, обмеження засобів до існування призвело до загибелі близько половини відселених. 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!