Нацбанк увів в обіг нову монету: який вигляд має і чому присвячена

936 0
Тираж нової монети – до 5 тисяч штук.
Фото Нацбанк

Фото Нацбанк

У пʼятницю, 10 листопада, в Україні ввели в обіг нову памʼятну монету. Про це інформують у пресслужбі Національного банку України.

«До річниці визволення Херсонщини Національний банк з 10 листопада вводить в обіг нову обігову пам’ятну монету «Антонівський міст». Вона присвячена найбільш згадуваному в часи війни мосту в Україні – одній з трьох ключових переправ через Дніпро в Херсонській області, стратегічно важливому об’єкту для регіону та країни в цілому», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У НБУ пояснили, чи збиратимуть дані про всі карткові платежі українців

За своїми характеристиками обігова пам’ятна монета «Антонівський міст» ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. На реверсі міститься стилізоване зображення Антонівського моста та річки Дніпро з висоти пташиного польоту, а також транспортні розв’язки на обох кінцях мосту.

Монета «Антонівський міст» обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень на всій території України. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

Нагадаємо, до Дня української писемності та мови Національний банк ввів у обіг срібну пам’ятну монету «Українська мова». Вона виготовлена зі срібла, має номінал 10 гривень. Її тираж – до 5 тисяч штук.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!