«Не буде санкцій – шукайте іншу роботу». Зеленський відкликав послів з Грузії та Марокко

5954 0
Кожен дипломат повинен працювати максимально ефективно задля підтримки та перемоги України
Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відкликав послів України з Грузії та Марокко. Про підписання відповідного указу глава держави повідомив у своєму зверненні.

Зі слів Зеленського, разом з тими, хто працює на оборону держави, її перемогу у боротьбі з ворогом є й ті, хто лише даремно витрачає час та працює тільки задля того, щоб залишатись на посаді.

Читайте також: «Не бачимо підстав для довіри». Зеленський про переговори Україна-росія у Стамбулі

«Підписав перший указ про відкликання такої людини, такого посла України з Марокко. Також повернуто посла України з Грузії. При всій повазі, не буде зброї, не буде санкцій, не буде обмеження для російського бізнесу, шукайте, будь ласка, іншу роботу», – сказав президент.

Він наголосив, що у найближчі дні чекає результатів роботи від дипломатів у країнах Латинської Америки, Близького Сходу, Південно-Східної Азії та Африки. Також йдеться про військових аташе. Зеленський підкреслив, що дипломатичний фронт є одним з ключових, тому всі представники держави повинні працювати на ньому максимально для підтримки та перемоги України. Так, як це роблять захисники на полі бою.

Нагадаємо, росія з метою комплектування своїх збройних сил з окупованих територій Грузії на територію України перекинув підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південа Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу. 

Після перемовин, які відбулися 29 березня, російська делегація прийняла рішення «суттєво скоротити бойові дії в чернігівському та київському напрямках». Також у межах перемовин українська делегація запропонувала створити систему гарантій безпеки для України. Ключова вимога до договору – чіткі гарантії безпеки України, які мають бути аналогічні 5 статті НАТО. Серед гарантів бачать країни Ради безпеки ООН, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!