Політична реклама

Незаможним українцям краще зберігати заощадження у гривнях - іноземний експерт

1736 0
Населення України можна умовно розділити на три групи за рівнем доходів. І для кожної з них оптимальною є своя валютна структура заощаджень.

Як пише "Газета.ua", посилаючись на твердження керуючого партнера інвестиційної кампанії "Capital Times" Еріка Наймана, бідним громадянам краще зберігати свої невеликі заощадження в гривні.

"Велика частина населення України має дуже маленькі доходи. Для них рятуватися втечею в іноземну валюту - не цілком правильно. Якщо ми кажемо про найнижчий соціальний прошарок, то найвигіднішою валютою є гривня. Багато банків дають 25% у гривні на 3-4 місяці. Якщо порівняти з можливим курсом, то це приблизно те ж саме, що через три місяці отримати при курсі 8,5 гривні за долар, а через рік 9,5 гривні за долар", - сказав Найман.

Середньому класу експерт порекомендував 50% заощаджень зберігати в національній валюті, а 50% - в іноземній.

"Якщо ми говоримо про середній клас, то тут рівень заощаджень до 100 тисяч доларів в еквіваленті. Тут починає включатися більш довгострокова модель поведінки: це і купівля автомобіля, і нерухомості. Можна підключати якусь валютну складову від 30 до 60%, а в середньому 50%", - зазначив Найман.

Як вважає економіст, заможним українцям краще за все зберігати заощадження переважно в інвалюті.

Нагадаємо, що вчора почав діяти закон, який обмежує суму розрахунків готівкою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!