Носії англійської мови й ІТ-уроки. У Львові розповіли про ініціативи, які запровадять у школах із 1 вересня

1955 0
А для тих шкіл, де є німецька, іспанська чи французька, спробують додатково до англійської знайти ще одного спікера.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

До Львова запрошують 117 native-спікерів англійської мови (носії мови, які нею активно користуються), щоб кожна школа з 1 вересня мала американця чи англійця, який допомагатиме у навчанні. Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на міського голову Андрія Садового.

Їх забезпечать проживанням та харчування, а фінансувати роботу будуть міжнародні організації. Додамо, що для тих шкіл, де є німецька, іспанська чи французька, спробують додатково до англійської знайти ще одного спікера.

Читайте також: Easy English на карантин. Підбірка безкоштовних курсів, щоб вивчити англійську мову

Окрім цього, стосовно інформатики, то, на думку міського голови, дітей навчають тому, що «трохи віджило». Так, ІТ-кластер готує нову програму з інформатики, яка буде відповідати сучасним стандартам.

«Важливо, щоб кожна школа мала партнерство із однією з львівських ІТ-компаній, щоб ми могли залучати їхніх фахівців до навчання дітей. Завдання – щоб дитина, навчаючись в школі, навчилася програмувати. Також одне з ПТУ хочемо повністю перепрофілювати під ІТ-напрямок», – каже він.

Також у місті додають, що готові інвестувати в оновлення матеріально-технічної бази, за потреби – закупляти мультиборди.

Нагадаємо, що у Міністерстві освіти і науки України запевнили, що 1 вересня діти традиційно підуть до школи. Лише там, де буде червона зона, заклади освіти не працюватимуть. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!