Чому Україна мусить перемогти та хто і за які кошти зносить пам’ятники срср на Львівщині. Підсумки доби

1112 0
Нині 13 серпня та 536 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 39 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 10 ударів по районам зосередження противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили ЗРК, склад боєприпасів, станцію радіоелектронної боротьби та 3 артзасоби на вогневій позиції ворога.

Сили оборони продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, мають частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області.

Читайте також: 9-річний хлопчик зі Львівщини зібрав майже три млн гривень для наших воїнів. «Юрій Напора. 9 років. Уже понад рік він їздить із вуличними концертами всією Львівщиною. За цей час своїм співом зібрав для ЗСУ майже 3 мільйони гривень. Це – наша молодь! Наша гордість! Наше майбутнє!»

Та: Ще одній категорії військовозобов’язаних дозволили виїжджати за кордон. В Україні зняли обмеження з людей, чиї рідні загинули або пропали безвісти під час участі в АТО.

Акцент дня: Я отримав третє і найважче поранення, та іншого виходу, ніж перемогти, у нас просто нема. «Якщо можете тримати зброю у руках, то мобілізуйтесь, учіться і бийте окупанта. Якщо ж не можете взяти зброю до рук, то дійте у інший спосіб, який наближає нашу перемогу», – військовий медик, захисник зі Львова Олександр Ябчанка про те, що нашому війську потрібно все більше допомоги, а за неповних два роки воїнів відчутно поменшало

«Зрозумійте, рано чи пізно ця війна вас наздожене, чи воєнкоматом і мобілізацією, чи ракетою посеред ночі. А якщо ми, боронь Боже, програємо, то ворог влаштує тут таке пекло, що злочини 20 століття здаватимуться лише прилюдією до пекла. Просто уявіть, який у них градус ненависті до тих, кого вони за людей не мали і від кого отримують люлєй уже другий рік. Скажу вам більше, навіть відбившись зараз, нам потрібно готуватись до нового нападу ворога, котрий ніколи не змириться з самим фактом існування держави Україна».

Ключові події:

1. Хто і за які кошти зносить радянські пам’ятники на Львівщині.  «З обласного бюджету ми зовсім не витрачали коштів. Громади робили це самостійно, підприємці безкоштовно надавали послуги крану, мешканці приносили драбини, ланцюги, щоб зносити ті пам’ятники. Самі ж скульптури використовували для того, щоб підсипати місцеві дороги. Тобто в таких випадках міські ради і зовсім не витрачають коштів на демонтаж», – пояснила секретарка робочої групи Львівської ОВА з питань декомунізації Анна Герич;

2. Цьогоріч на Львівщині кілька десятків шкіл не відчинять двері для учнів. Яка причина. Як пояснив Tvoemisto.tv директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, така ситуація пов’язана переважно з меншою народжуваністю і, відповідно, недостатньою кількістю учнів у школах.

Читайте також: Як львівянам отримати субсидію та як її нараховують. Цього літа Уряд спростив критерії її отримання для багатодітних, прийомних сімей, сімей, де є особи з інвалідністю;

3. На Знесінні хочуть знести будівлі і збудувати комплекс зі школою, дитсадком, паркінгом. ТзОВ «Орлан Хол» хоче знести існуючі будівлі на вулиці Пластовій, 4 у Львові та збудувати багатофункційний комплекс з підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією, об’єктами інженерного забезпечення, закладом дошкільної освіти та закладом освіти.

Читайте також: Підприємець з Мостиськ запропонував на 1 грн більше і став власником приміщення на Франка у Львові. Загалом він запропонував понад 4 млн грн, а початкова вартість за приміщення була 2,5 млн грн.

Та: Біля лікарні на Орлика у Львові влаштують вуличні меблі. На території тривають роботи з облаштування благоустрою;

4. До Львова ходитимуть додаткові потяги з Києва. Це зроблять за декілька діб до Дня Незалежності.

Читайте також: Як львів’янам отримати карту для проїзду в транспорті та хто матиме знижки. Після повного впровадження безготівкової оплати їздити в усьому громадському транспорті Львова безоплатно чи зі знижкою можна буде виключно при наявності карти «ЛеоКарт». Tvoemisto.tv пояснює, як і де оформити цю картку, як оплатити, а також чи зможуть студенти їздити зі знижкою, а школярі – безплатно;

5. Як долучитися до змін у Львові. Для мешканців роблять спеціальну програму. Цьогоріч Майстерня міста відбудеться з 14 по 20 серпня у різних куточках Львова, а учасники події зможуть долучитися до квесту та виграти цінні призи.

Читайте також: Нині погоду визначатиме периферія антициклону над Румунією. Прогноз для Львова. У Львові буде невелика хмарність, але без опадів. Вночі та вранці можливий слабкий туман. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Удень 27 – 29° тепла. На Львівщині теж невелика хмарність, без опадів. Удень 25 – 30° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!