Кого судять за наведення ракет на Яворівський полігон та що задекларував заступник Садового з містобудування. Підсумки доби

638 0
Нині 14 березня та 750 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Нова квартира та 3 млн грн доходів. Що задекларував заступник Садового з містобудування. Доходи сім’ї Зубачів за 2022 рік становили 3 млн 61 тис. грн, з яких 980 тис. грн – заробітна плата Любомира Зубача. Що ж до активів, то вони зберігали 3 млн 143 тис. грн, серед них 61 тис. доларів.

Читайте також: У Садового з’явилась ще одна радниця. Керівниця Центру надання послуг учасникам бойових дій Світлана Ткачук переходить на нову посаду.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 79 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно, 29 та 20. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 36 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 22 цих ударних БпЛА було знищено. Також збито одну ракету.

Читайте також: Сирський розповів про складну обстановку на східному фронті. Ворог продовжує наступальні дії, зокрема, в районах Терни, Іванівське, Бердичі, Тоненьке, Вербове і Роботине.

Та: Скільки ухилянтів від військової служби ув’язнили у 2023 році. Відкрито 1 257 справ. Із них 60 кримінальних проваджень завершилися реальним ув’язненням.

А також: У Львові відбудеться вечір пам’яті поета Юрія Руфа, який загинув на війні. Подія відбудеться в День українського добровольця.

Тема дня: Два роки тому на Львівщині загинуло щонайменше 60 військових. Кого за це судять. Два роки тому окупанти випустили понад 30 ракет над Львівською областю. Попри те, що частину з них українська ППО збила, внаслідок атаки загинуло щонайменше 60 військових, ще понад 300 осіб отримали поранення. Олександра Косторного звинувачують у тому, що він був корегувальником на Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині. Журналіст Tvoemisto.tv відвідує судові засідання та розповідає, у чому звинувачують колишнього службовця КДБ.

Читайте також: Данілов у Львові назвав чотири наративи, які стабільно поширюють окупанти. Немає країни де б не працювали російські спецслужби.

На цю ж тему: Секретар РНБО назвав Telegram одним із найнебезпечніших месенджерів. росія використовує анонімні Telegram-канали, щоб доносити свою пропаганду.

Ключові події:

1. Посли ЄС підтримали надання додаткових 5 млрд євро на озброєння для України. Кошти передадуть до Європейському фонду миру.

Читайте також: Польські фермери відновлюють блокаду пункту пропуску «Корчова – Краківець».  Рух легкових авто та автобусів здійснюватиметься без перешкод;

2. В Україні можуть майже вдесятеро збільшити допомогу при народженні дитини. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає її зростання з 41 тисячі 280 гривень до понад 384 тисяч гривень.

Читайте також: Лише шоста частина дітей ВПО вчиться у школах Львівщини. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv очільник керівник департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, діти намагаються триматися за свої школи дистанційно, адже там їх тримає близьке середовище.

Та: У Львові завершили перший етап відбудови будинків на Стрийській, які постраждали від російських ракет. Надалі там реставруватимуть фасади, відновлюватимуть мережі та проводитимуть ремонт у квартирах;

3. Школа і готель. Що нового хочуть збудувати у Львові. У лютому та на початку березня управління архітектури та урбаністики Львівської міськради презентували будівництво низки об’єктів. Зокрема, у Львові можуть з’явитися нові багатоповерхівки, школи, дитячі садочки та офісні центри.

Читайте також: У центрі Львова хочуть звести нову багатоповерхівку. На цій території розташовані об’єкти культурної та освітньої значущості.

Та: У Білогорщі може з’явитися торговий центр. Будівництво планують реалізувати на ділянці, що виставляється на продаж через електронний аукціон;

4. У центрі Львова відреставрують давню кам’яницю і відтворять первісну декорацію даху. Будівлю на Вірменській, 17 досліджували п’ять років.

Читайте також: Біличанський ліс остаточно повернули громаді Києва. Три тисячі гектарів лісу планували забудувати.

Та: На Львівщині створили ботанічний заказник. Унікальна ділянка, на якій зростає еритроній європейський, заслуговує на належне збереження;

5. П’ять львівських найменших площ. Фото та історія. У місті є маловідомі площі, про які не знають навіть місцеві мешканці. Tvoemisto.tv розповідає про історію найменших з них.

Читайте також: На Львівщині відновили скульптуру розп’яття Ісуса Христа, яку знайшли в дзвіниці церкви. Її створили, ймовірно, на початку XX століття.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!