Чи є у Львові та громаді школи з малою кількістю учнів, які можуть закрити

1023 0
Гроші з державного бюджету більше не виділятимуть на такі школи.
фото: Max Fischer/ the pexels

фото: Max Fischer/ the pexels

З вересня 2025 року гроші з державного бюджету більше не виділятимуть на школи, в яких навчається менше 45 учнів. Надалі ці школи фінансуватимуть виключно за рахунок місцевих громад, або закриють. У Львівській громаді таких шкіл немає. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі ЛМР. 

Читайте також: У одній зі шкіл Львова стався конфлікт. Що відомо

Нагадаємо, щодо інших громад у Львівській області, то таких шкіл загалом 48. Якщо громада має можливість утримувати цю школу, то це буде виключно рішенням територіальної громади, яка на місці передбачає таку доцільність. Ані обласна комісія освіти, ані департамент освіти рішень про закриття не приймає. 

Додамо, що, як пояснили в МОН, фінансування припинять, щоб стимулювати підвищення ефективності шкільної мережі та якості освіти. З вересня 2026 року це також стосуватиметься шкіл, в яких навчається до 60 учнів.

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!