Чи посилюватимуть у Львові карантинні обмеження через нову хвилю Covid-19

8799 0
Мешканцям вже рекомендують носити маски та дотримуватися дистанції.
Фото: Alexander Aashiesh for unsplash

Фото: Alexander Aashiesh for unsplash

У Львові фіксують зростання кількості хворих на коронавірус. Станом на 12 вересня у стаціонарах перебуває 132 пацієнтів, тоді як на початку серпня кількість хворих у медзакладах міста становила 16 осіб. Як правило, більше хворих потупає в кінці тижня, оскільки сімейні лікарі не хочуть залишати пацієнтів вдома на вихідних. Надалі захворюваність буде зростати. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Леся Кобецька.

«Минулої п’ятниці, 9 вересня, у нас було 33 поступлення хворих з Covid-19, сьогодні маємо 8 госпіталізованих. Так само в п’ятницю більше виписуються, минулого тижня виписалося 20 пацієнтів. Але захворюваність все одно зростає: якщо 10 вересня у нас було 109 пацієнтів, то станом на сьогодні 132 у стаціонарах міста. Минулого року в аналогічний період у нас було трохи більше випадків – 154. Так само поступало 24-30 таких пацієнтів за добу. Захворюваність буде зростати, можна вважати, що це вже нова хвиля коронавірусу за рахунок мутованого штаму Омікрон», – пояснює вона.

Читайте також: На Львівщині різко зросла кількість хворих на Covid-19

Крім того, із початку серпня, відколи почалося зростання захворюваності, від коронавірусу померло 15 львів’ян. Переважно це пацієнти похилого віку та із супутніми хронічними захворюваннями – цукровий діабет, серцево-судинні хвороби, захворювання органів дихання, онкологія.

Загалом у Львові зафіксували 1 778 пацієнтів із підтвердженим коронавірусом, більшість лікуються амбулаторно. Серед усіх захворілих 108 дітей, 25 перебувають зараз у медзакладах. Зі слів керівниці міського управління охорони здоров’я, з числа госпіталізованих станом на 12 вересня така кількість дітей досить велика. Це обумовлено, зокрема, тим, що діти пішли у школу, збільшились контакти, тому, імовірно, цифра буде тільки зростати.

«Вже потрібно одягати маски, якщо люди перебувають у місцях скупчення населення, в тому числі у громадському транспорті. Думаю, що на наступному засіданні комісії ТЕБ і НС будемо аналізувати ситуацію, і вирішувати стосовно впровадження мінімальних карантинних обмежень, зокрема щодо маскового режиму, дотримання дистанції, крім того, постійним має бути миття рук і оброблення антисептиком», – зазначає Леся Кобецька.

Читайте також: В Україні починається нова хвиля Сovid-19

Мешканців закликають вакцинуватися проти Covid-19. У Львові пункти вакцинації розташовані в усіх поліклінічних відділеннях. Для бустерної дози наразі використовують тільки однодозну вакцину Janssen (Johnson & Johnson). Невдовзі також очікують поступлення вакцини Pfizer-Comirnaty. Первинну вакцинацію двома дозами можна зробити Coronavac.

Нагадаємо, на Львівщині кількість хворих на Covid-19 продовжує зростати. З 5 по 11 вересня у області провели 4577 досліджень, з яких позитивними є 1467. За тиждень кількість хворих збільшилась на 33%. Зараз на лікарняних ліжках перебуває 339 хворих. Щоб коронавірус не поширився вкрай швидкими темпами, львів’ян закликають вакцинуватися. Цього року окремих центрів вакцинації у місті розгортати не планують. Зробити щеплення проти Covid-19 можна у поліклініках у всіх районах Львова. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!