На будівництво платної дороги на Львівщині незабаром оголосять конкурс

2433 0
Цього року також проведуть відкритий міжнародний тендер щодо будівництва ділянки Північного обходу Львова.
Фото: vsetutpl.com

Фото: vsetutpl.com

«Укравтодор» підписав меморандум, який дозволить оголосити відкритий конкурс для відбору приватного інвестора для будівництва першого в Україні концесійного автобану – Краковець-Броди-Рівне. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Поблизу Городка на Львівщині збудували нову транспортну розв'язку. Фото

Він також зазначив, що цього року проведуть відкритий міжнародний тендер у межах співробітництва з ЄБРР та ЄІБ щодо будівництва ділянки Північного обходу Львова. Разом із дорогою Краковець-Броди-Рівне вона утворить транспортний коридор із Євросоюзом.

«За 30 років в Україні не було збудовано жодного автобану. Цього тижня Укравтодор підписав меморандум, який дасть змогу держагентству найближчим часом оголосити відкритий конкурс для відбору приватного інвестора для реалізації першого в Україні концесійного автобану. Ідеться про будівництво дороги Краковець-Броди-Рівне», – каже  прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Першу платну дорогу побудують зі Львова до Краковця

Додамо, у грудні 2020 року. Кабінет міністрів встановив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільною дорогою загального користування, яка побудована на умовах концесії. Вартість коливатиметься від 80 копійок до 4,6 гривень.

Нагадаємо, згідно з попередніми характеристиками, довжина планованої до будівництва дороги становитиме 84,4 км, вона матиме чотири смуги, орієнтовна швидкість руху – 120 км/год. Траса має оминати населені пункти Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!