Отець, якого судили за Автомайдан, покаже у Львові фото з Революції

1751 0
15 грудня о 17:00 у приміщенні конференц-залу філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а) відбудеться презентація фотоальбому викладача УКУ о. Михайла Димида та його доньки Климентії «Каміння Майдану».

«Альбом «Каміння Майдану» - спроба отця Михайла Димида і його доньки Климентії, активних учасників Революції, зібрати позначені впродовж тривання Майдану каміння. Каміння, які для багатьох стали символом захисту від сил тьми, символом боротьби за верховенство права», – пише отець-доктор Василь Рудейко в передмові до фотоальбому, інформує УКУ.

«Майдан – це Київ, це центр Львова, це також подвір'я біля дому чи місце праці, однак не кухня і не новини на телебаченні, – наголошує о. Михайло Димид. – Відтепер новий Майдан – це серце кожного: ділімося щоденно отриманими маленькими дарами з людьми, яких зустрічаємо, незалежно від їхньої позиції чи байдужості. Зміцнюймо свою гідність...».

«Кожна сповідь, Свята Літургія, розмова і вчинок, споглядання, кожен розпач і заклик – це камінь, з якого побудована книжка», – розповідають автори. У ній зібрані фотографії, пости Климентії Димид у соціальних мережах періоду Революції Гідності та проповіді її батька, отця Михайла Димида, який сповідав, причащав, відправляв Богослужіння і щиро молився разом з усіма на Майдані.

Як написав Данило Яневський у передмові до книжки «Каміння Майдану», ніхто не зможе зібрати і узагальнити усе пережите, усі емоції і почуття учасників Революції Гідності. Втім, пам’ять нам дуже потрібна.

Участь у презентації візьмуть: владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ; о. Василь Рудейко, віце-ректор УКУ; о. д-р Михайло Димид, богослов, греко-католицький священик, один із капеланів Майдану, автор книжки; Климентія Димид, студентка, графік, громадська активістка, автор книжки.

Нагадаємо, минулого року на о. Димида було складено протокол ДАІ про порушення правил дорожнього руху, яке він нібито здійснив, їдучи в колоні Автомайдану в Межигіря. Згодом справу закрили.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!