Яким був Роман Шухевич та що задекларували ректори двох найбільших університетів Львова. Підсумки доби

787 0
Нині 7 березня та 743 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Що задекларували ректори двох найбільших львівських університетів за 2022 рік. За 2022 рік сім’я Бобалів отримала 1 млн 540 тис. грн доходів. З них 1 млн 99 тис. грн – заробітна плата ректора. Доходи Мельників за 2022 рік становлять 1 млн 606 тис. грн включно із зарплатою Володимира Мельника у розмірі 1 млн 252 тис. грн та його пенсією, яка становить 224 тис. грн.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 92 бойових зіткнень, найбільше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, відповідно 21 та 20. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 8 районах зосередження особового складу противника. Уражено склад боєприпасів та 4 ворожих артилерійських засоби.

Також учора на Львівщині лунала повітряна тривога, початок – о 08:26, відбій – о 09:07. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Читайте також: Допомога для дітей захисників у Львові. Перелік.

Та: Військовослужбовців у Львові запрошують на безкоштовні заняття спорту. Чому їх варто відвідати.

Тема дня: «Наталю, я тебе люблю, але Україну люблю більше». Яким був Роман Шухевич. Чого ми не знаємо про Романа Шухевича, як варто відбудувати знищений російською ракетою музей, навіщо він демобілізував УПА, як йому вдалося сім років керувати підпільною державою, навіщо він вивчав англійську в зрілому віці та чому Львів має збудувати йому пам’ятник, – у розмові з історикинею, науковою співробітницею Центру досліджень визвольного руху та Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Олесею Ісаюк, яка торік видала монографію «Роман Шухевич. Життя легенди».

Ключові події:

1. Гайдай відповів, чи запрошували його очолити Львівську ОВА. «Я писав заяви на призначення мене на певні посади, але не буду говорити, на які саме. Щось не спрацювало, щось передумали», – сказав Сергій Гайдай у програмі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Посадовиці Львівської міськради Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід. Деталі справи. Сторона обвинувачення вказала, що чиновниця ЛМР знала про завищену ціну робіт у чотирьох парках та про те, що вони не завершені, проте у грудні 2022 року всеодно завірила два акти виконаних робіт. Відтак підприємцю не тільки заплатили за роботи, виконання яких документально не підтверджено, а і переплатили йому на 758 тис. грн;

2. Мінкульт призначив голову наглядової ради Українського культурного фонду. Нею стала професорка філософії Київського університету ім. Шевченка Наталя Кривда.

Читайте також: Справи Майдану. Колишнього заступника керівника кримського «Беркуту» засудили до 15 років за ґратами. Його визнали винним у державній зраді та перевищенні владних повноважень;

3. За розслідування підпалу в екопарку Осокорки взялась прокуратура. Встановлюються усі обставини події, в тому числі причини виникнення пожежі, можливі особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення, а також збитки, завдані об’єктам природно-заповідного фонду.

Читайте також: Чи дозволяти рух автобусів через парки Львова, або Про дешеву можливість прискорити громадський транспорт. Навіть тепер, у час російсько-української війни, у Львові триває інтенсивна забудова. Через це на головних вулицях міста стає щораз більше транспорту, утруднюється його рух, і львів’яни значно втрачають у мобільності. Філіп Шухевич, інженер та експерт з урбаністики, щоб вирішити бодай частково цю проблему, пропонує відкрити для руху громадського транспорту деякі міські парки.

Та: Як може виглядати львівська вулиця Людкевича після реконструкції. Візуалізація. Вона з’єднує Волоську та Снопківську вулиці з вул. Тютюнників. З 1995 року перетворена на меморіальний музей Станіслава Людкевича і є частиною музично-меморіального музею Соломії Крушельницької;

4. Мінкульт погодив надбудову на будинку Замкова. Будівництво відбувається безпосередньо навпроти МКіП.

Читайте також: Біля лісу у Брюховичах таки дозволять збудувати житло. Ділянка густозасаджена деревами, тому у міськраді зменшили параметри об’єкта забудовника.

Та: У Львові відкриють повноцінний корт для стрітболу і баскетболу. Відкрити майданчик для мешканців планують приблизно за два тижні;

5. Власники ресторану попросили. У поліції пояснили, як на Січових Стрільців раптово з’явився наземний перехід. «Поліція послухала ресторан і приписом «нагнула» комунальників, щоб вони демонтували частину паркану. Без будь-яких обговорень».

Читайте також: «Ніхто не хоче мати кров на своїх руках». У Соловій та Єфросиніної виник мовний конфлікт.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!