"Паспортний сервіс" у Львові надає понад 30 послуг

20528 0
Тепер у Львові, аби швидко здати документи для виготовлення закордонного паспорта, можна звернутися у центр надання послуг «Паспортний сервіс», працівники якого допоможуть заповнити усі необхідні документи.
Роман Балук/ZIK

Роман Балук/ZIK

«Паспортний сервіс», який є Львівською філією державного підприємства «Документ», працює з початку травня. У просторому сучасному приміщенні на вул. Б. Хмельницького, 212 клієнт може не лише подати документи на виготовлення закордонного паспорта, а й внести відомості про дитину у паспорт для виїзду за кордон, виготовити неповнолітньому проїзний документ для поїздки в іншу країну, легалізувати різні документи для використання в інших державах, пише ZIK.

Як зазначив директор Львівської філії ДП «Документ» Петро Комар, загалом у львівському «Паспортному сервісі» надають понад 30 різних послуг населенню: «Ми зробили цілу програму для відкриття віз та надання туристичних послуг, зокрема, реалізація квитків та бронювання готелів», – додав він.

Клієнт отримує усі необхідні дані в інформаційній довідці. Там також перевіряють наявність необхідних документів та ставлять громадянина в електронну чергу. Клієнт слідкує, як просувається черга, на табло, де виводиться інформація, хто з інспекторів його прийме.

У паспортному сервісі є 19 віконечок для прийому клієнтів. З них у 14 приймають документи. Після заповнення усіх необхідних паперів у спеціальному терміналі можна оплатити вартість виготовлення паспорта та вартість послуг.

Зробити закордонний паспорт тут коштуватиме стільки, скільки й в міграційній службі, однак за сервіс потрібно буде доплатити ще 250 грн, за виготовлення проїзного документа для дитини – 150 грн. Стільки ж потрібно доплатити за внесення відомості про дітей у закордонний паспорт.

Після оплати фахівці сервісу роблять фотографії на паспорт

У «Паспортному сервісі» також діє зал, де приймають переселенців з Донбасу та Криму. Там люди можуть змінити прописку, вклеїти фото у паспорт або отримати перший паспорт громадянина України.

З «Паспортного сервісу» увесь пакет документів передають працівникам Державної міграційної служби.

«Паспортний сервіс відкрили, аби зняти навантаження з міграційних служб. Ми добре знаємо, які там черги. У нашому сервісі немає великих живих черг. Максимум, який людина може чекати на те, щоб її прийняли, – це 15 хвилин. За два місяці ми уже прийняли 1520 клієнтів», – розповіла працівник паспортного сервісу Зоряна Уніят.

«Відкриття паспортного сервісу є надзвичайно позитивним, бо він вирішує проблему тих людей, які звикли вирішувати питання в обхід черг. Вони сюди можуть прийти, аби не переплачувати. Якщо люди готові заплатити дорожче, то тут без черг і проблем можна прийти і зробити паспорт, не шукаючи посередників», – зазначила речник Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Світлана Хитрова.

Вона підкреслила, що «Паспортний сервіс» не виготовляє документів. Лише готує усі необхідні папери для міграційної служби.

Зазначимо, паспортний сервіс працює у на вул. Б. Хмельницького, 212 в будні з 09.00 до 18.00, у суботу – з 09.00 до 13.00. неділя вихідний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!