Під час виборів порядок на Львівщині охоронятимуть понад 5 тисяч правоохоронців

1188 0
До поліції долучаться патрульні, Нацгвардія, офіцери та курсанти університету внутрішніх справ.
Фото: Tvoemisto.tv

Фото: Tvoemisto.tv

У Львівській області під час виборів правоохоронці працюватимуть в посиленому режимі, каже керівник ГУ Нацполіції Львівщини Валерій Середа. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції.

Читайте також: Усе про програми партій в один клік. Експертний аналіз

«Охороняти публічний порядок під час виборів спільно з поліцейськими будуть працівники Управління патрульної поліції Львівщини, військовослужбовці Національної гвардії України, а також офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ – усього більше п’яти тисяч правоохоронців», – говорить керівник обласної поліції.

За його словами, усі окружні виборчі комісії вже взяті під цілодобову охорону, відбувається доставка передвиборчої документації.

Окрім того, 21 липня – у день голосування – залучатимуться до роботи додаткові слідчо-оперативні та кінологічні групи.

Читайте також: Львів оновить систему відеоспостереження на 18 млн гривень

Валерій Середа зазначає, що звернення про порушення виборчого законодавства до поліції надходять щодня. Станом на 18 липня їх було 148 – кожне перевіряють правоохоронці. Вже відкрито 5 кримінальних проваджень та складено 43 адмінпротоколи.

«Окремі факти під час перевірки не підтверджуються, за іншими перевірки ще тривають. Поліція працює у посиленому режимі і так буде до завершення підрахунку голосів, здачі виборчої документації, тобто, до завершення виборів», – каже Валерій Середа.

Читайте також: Які партії проходять у парламент. Останній рейтинг соціологів перед виборами

За словами омбудсменки з виборчого права Ярини Гаєцької-Колотило, на Львівщині найбільш типовими порушеннями виборчого законодавства є розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних, розміщення агітації у заборонених місцях, зокрема, з порушенням правил благоустрою, так звана «передвиборча благодійність», а також перешкоджання здійсненню передвиборчої агітації, зокрема пошкодження та нищення продукції.

Нагадаємо, опівночі розпочнеться так званий день тиші, коли заборонено проводити будь-яку агітацію. Комунальні служби Львова мають очистити місто від усієї агітпродукції.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!