Львівські поліцейські викрили незаконне виробництво неякісних глушників до зброї

732 0
Надалі глушники потрапляли на фронт, де їхнє використання під час бойових дій погіршувало точність стрільби та навіть призводило до розриву.
фото нацполіції

фото нацполіції

Львівські поліцейські повідомили підозру учасникам злочинної групи, які організували незаконне виробництво неякісних глушників до зброї. Так, фігуранти реалізовували пристрої для безшумної стрільби під українським брендом. Продукція не відповідала технічним стандартам: під час її використання погіршувалася точність стрільби та навіть зафіксовані випадки розриву. 

Джерело: департамент стратегічних розслідувань Нацполіції

На скарги від покупців підпільні виробники не звертали увагу. Аналогічні скарги надходили і до офіційного виробника.

Правоохоронці встановили, що на території Львова організатор та ще троє його спільників облаштували приміщення під виробництво глушників до зброї, які реалізовували під українським брендом через інтернет-магазини із зазначенням хибних характеристик товару. Також налагодили мережу збуту товару фізичним та юридичним особам. Надалі глушники потрапляли на фронт, де їхнє використання під час бойових дій погіршувало точність стрільби та навіть призводило до розриву. 

Читайте також: У Львові на хабарі затримали експерта центру Держпраці

У ході оперативних заходів поліцейські задокументували факти продажу неякісних глушників та у вересні минулого року провели санкціоновані обшуки. Вилучили майже 200 глушників різного типу, комплектуючі до них, автомат «Калашникова», автомобіль, майже 100 тисяч гривень та документи про грошові перекази.  

Після комплексу процесуальних заходів та зібраної доказової бази організатору, співорганізатору та двом спільникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 177 (Порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!