Директор стратегічного підприємства на Львівщині вимагав 1 млн грн хабара

1749 0
Він вимагав хабара за укладення договору на оренду нерухомого майна.
Фото: Національна поліція Львівської області

Фото: Національна поліція Львівської області

На Львівщині керівник державного підприємства вимагав хабара – 1 мільйон гривень за укладення договору на оренду нерухомого майна та безперешкодний відпуск товарів.  

Як повідомили у поліції Львівської області, 60-річний мешканець Золочівського району, директор одного з держпідприємств, розташованого у Стрийському районі, вимагав хабара за безперешкодне укладення договору оренди приміщення Держрезерву України та відпуск товарів.

Такі дії могли призвести до дестабілізації роботи об’єкта критичної інфраструктури в умовах воєнного часу. У прокуратурі Львівської області уточнили, що у разі відмови заплатити хабар, директор обіцяв створити штучні перешкоди для продовження договору та відпуску товарів зі складу, що потерпілий вже розмитнив і мав передати покупцю.

Підозрюваного затримали під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 200 тис. грн. Кошти вилучили. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368. 

Антоніна Костик

Фото: Національна поліція Львівської області

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!