Під ЛОДА пустомитівчани та атовці вимагають не допустити забудову озера в Наварії

3452 0
Мешканці не хочуть, щоб озеро забудували дачами, а також включити в список на отримання землі місцевих учасників АТО.
фото назар притула

фото назар притула

Місцеві мешканці та учасники АТО з Пустомит сьогодні, 16 липня, пікетували Львівську облдержадміністрацію. Вони вимагають продовжити розслідування щодо виділення землі для дачного будівництва біля озера Наварія та не допустити будівництва в рекреаційній зоні.

Акцію протесту організувала ГО «Громадський осуд». Участь у ній взяли мешканці та міський голова Пустомит, а також учасники АТО з Пустомитівського району.

Представник громади Роман Маслюк заявив, що всі документи з виділення 83 ділянок довкола озера Наварія є сфальсифікованими – від детального плану території до списку нібито учасників АТО.

«У нас є інформація, що в списку через підставних людей є багато чиновників, представників правоохоронних органів, які обрали собі найкращі ділянки на березі озера. Ми вимагаємо притягнути до кримінальною відповідальності усіх винних та готуємо звернення до Кабміну з вимогою відсторонити від займаної посади голову ЛОДА Олега Синютку. Однак, він сьогодні вийшов до нас та запевнив, що діалог із громадою продовжать, тому наразі ми почекаємо з цим», – розповів Роман Маслюк.

Мер Пустомит Олег Серняк також додав, що мешканці міста подали до суду на рішення Пустомитівської РДА про затвердження детального плану території, яким фактично дозволили виділити землю біля озера. У цьому судовому процесі міськрада виступає на стороні громади.

«Мені прикро, що ЛОДА вирішила роздати землю біля озера навіть не учасникам АТО, а тим, хто на війні і не були. У мене є надія, що Олег Синютка не розібрався в ситуації і змінить точку зору», – зазначив Олег Серняк.

Ініціативна група запропонувала ЛОДА альтернативну ділянку для дачного будівництва учасникам АТО за дорогою від озера, а саме озеро і ліс довкола залишити для рекреаційних цілей громади. Також пустомитівчани наполягають включити до списку осіб, яким виділять землю для дачного будівництва, місцевих учасників АТО.

Читайте також: Чиновника Львівської облради, який виписав дружині 24 премії, звільняти не будуть

Нагадаємо, 11 грудня Олег Синютка підписав розпорядження про виділення 83 земельних ділянок біля озера Наварія в Пустомитівському районі, за 15 км від Львова. Голова ЛОДА розпорядився виділити землю на основі клопотання учасників антитерористичної операції. Однак згодом журналісти антикорупційного проекту «Наші гроші. Львів» виявили, що в списку опинилося чимало підприємців і чиновників, які ніколи не брали участі в бойових діях.

Після розголосу у ЗМІ, голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив т. в. о. директорки департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксані Ткачук провести службове розслідування стосовно зловживань під час виділення учасникам АТО земельних ділянок

Згодом, створена головою ЛОДА Олегом Синюткою спеціальна комісія, не виявила зловживань під час виділення землі біля озера Наварія.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!