Плани росії щодо столиці та розвиток торгівлі. Головні події дня у Києві

795 0
Дайджест новин за 11 травня.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Безпекова ситуація 

У Генштабі ЗСУ вважають, що росія планує в подальшому захопити Київ, створити нове державне утворення та включити його до складу росії.

Комунальний сектор 

З 10 травня в Києві розпочалися гідравлічні випробування тепломереж. Випробовувати мережі будуть поетапно у всіх районах столиці. 

Роботи вже розпочали у Голосіївському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському та Дарницькому районах. На випробування та ремонт виявлених пошкоджень потрібно орієнтовно 2 тижні для кожної ділянки. На цей час гаряче водопостачання призупинять.

Торгівля

Цього тижня в Києві тривають продовольчі сільськогосподарські ярмарки. У середу, 11 травня, вони відбулись у шести районах столиці, а саме: Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Печерському, Подільському, Святошинському.

Екологія

Синоптики попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку у Києві та області, яка триватиме до 13 травня. В КМДА пояснюють, що у передмісті й досі тривають роботи з розмінування. Частина лісових територій була зоною бойових дій, і там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе ризики не лише для громадян, але й для вогнеборців у разі пожежі.

Крім того, міська влада повідомляє, що показники радіаційного фону та атмосферного повітря у столиці 11 травня перебувають у нормі. 

Правопорушення

У Києві судитимуть злочинну групу за привласнення понад 20 мільйонів гривень під виглядом торгівлі цінними паперами. Організував протиправну діяльність 38-річний киянин та залучив до схеми ще шістьох виконавців. 

Зловмисники використовували 7 веб-ресурсів, на яких пропонували громадянам інвестувати гроші у псевдоприбуткові проєкти. Надалі гроші вкладників угруповання привласнювало. Правоохоронці завершили досудове розслідування. За скоєне фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Міжнародні відносини

У Києві відновило роботу посольство Німеччини. 

Крім того, відоме американське видання «The Washington Post» відкриває бюро в Києві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!