Поліція під час карантину вихідного дня на Львівщині припинила роботу 664 закладів

1404 0
Поліція склала 133 адмінпротоколи про порушення карантину.
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

Протягом вихідних днів, 14 та 15 листопада, у Львові та області правоохоронці припинили роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали всупереч вимог постанови про карантин вихідного дня та склали 133 адмінпротоколи про порушення карантину. Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Читайте також: Кабмін має відкорегувати постанову про «карантин вихідного дня», – Садовий про нараду у Шмигаля 

«Загалом на вихідні у Львові та в області працювало 203 рейдових групи. Правоохоронці реагували на усі повідомлення про порушення вимог «карантину вихідного дня». Правоохоронці проводили з порушниками профілактичні бесіди і, у випадках, коли керівники суб’єктів господарювання відмовлялись припинити правопорушення, притягували їх до передбаченої законодавством відповідальності», – розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець.

Поліція склала адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) на один кінотеатр, 71 заклад громадського харчування, 58 суб’єктів у сфері торговельного і побутового обслуговування населення та трьох перевізників.

Санкція статті передбачає штраф від 17 000 до 34 000 тисяч гривень на громадян і від 34 тисяч до 170 тисяч гривень на посадових осіб.

Додамо, постанову Кабінету Міністрів про «карантин вихідного дня» планують відкорегувати, для того, щоб максимально врахувати думку підприємців, які потрапляють під її дію.
 

Також у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня, зазначаючи, що уряд вдався до неоднозначних рішень, які поставили багатьох громадян у безвихідне становище

Нагадаємо, що в Україні ввели так званий карантин вихідного дня. На вихідних до 30 листопада повинні працювати лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. 

Львівська міська рада, щоб обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, на виконкомі ухвалила рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!