Політична реклама

Половину судів Львова неможливо пристосувати для потреб неповносправних

1603 0
За словами експертів, із 34 судових будівель у Львові половину не вдасться пристосувати для комфортного пересування людей з фізичними вадами.

Це технічно неможливо, адже тільки два приміщення справді будували як суди, повідомляє ZIK.

Усе ж окремі приміщення вдалося оснастити засобами, які скеровані на зручне перебування інвалідів у судах.

Так, у Личаківському районному суді на дверях та біля сходів висять спеціальні інформаційні таблички для незрячих, написані шрифтом Брайля.

«Ще при вході у приміщення суду ми встановили звуковий сигнал для осіб, які пересуваються на візочках, – говорить голова Личаківського суду Львова Сергій Гирич. – Наше приміщення знаходиться у будинку ХІХ ст. з крутими сходами, де обладнати пандус технічно неможливо». Відтак людину, яка не може пересуватися самостійно, зустрінуть уже біля дверей.

А в Окружному адміністративному суді Львова насамперед взялися за зручності саме для інвалідів на візках. Встановили пандус, обладнали спеціальні паркомісця, а зараз думають над тим, як добитися перенесення зупинки громадського транспорту, бо найближча – за півкілометра від будівлі.

«Ми підготували ліфти, в які комфортно можуть заїхати люди на інвалідних візках, – розповів голова Львівського окружного адміністративного суду Віталій Тертичний. – А ще визначили окремі зали на першому поверсі, де можна проводити засідання за участю неповносправних».

Як стверджує начальник територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області Юлія Попович, для того, щоб повністю забезпечити комфорт людей з особливими потребами на судових засіданнях, просто потрібно зводити нові сучасні будівлі для судів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!