Посольство нагадало вболівальникам, що в’їзд до Італії для українців закритий

3562 0
Наявність квитка на матч не є підставою для в’їзду в країну.
Українські вболівальники на матчі Євро-2020 проти Австрії 21.06.21 
Фото: Mihai Barbu/Pool Photo via AP

Українські вболівальники на матчі Євро-2020 проти Австрії 21.06.21 Фото: Mihai Barbu/Pool Photo via AP

Через футбольний матч між збірними України та Англії 3 липня, що відбудеться в Римі, посольство України в Італії в черговий раз нагадало про правила перетину кордону Італійської Республіки для українців.

«Відповідно до Декрету Уряду Італії від 18.05.2021 №65 «Щодо невідкладних заходів, пов'язаних з надзвичайною епідеміологічною ситуацією, у зв’язку розповсюдженням Covid-19» туристичні поїздки для громадян країн групи «Е», до яких віднесена і Україна, все ще перебувають під забороною», – йдеться в офіційному повідомленні у Фейсбуку.

Читайте також: Збірна України перемогла у вирішальному матчі зі Швецією на Євро-2020

Відвідати Італію громадяни зазначеної групи можуть лише за таких підстав (за обов’язковим наданням підтверджуючих документів):

  • робота;
  • навчання;
  • лікування;
  • повернення на постійне місце проживання;
  • обставини, пов'язані із необхідністю надання невідкладної медичної допомоги.

 

Винятки на подорожі з країн групи «Е»:

1. Повторний в'їзд/виїзд до Італії громадянам Італії / ЄС / Шенгенської зони та членам їх сімей, а також людям, які мають довгострокові статус резидента та членам їх сімей у разі перебування (транзиту) за останні 14 днів з країн блоку «Е» (відповідно до Директиви 2004/38/EC).

2. Можливість в'їзду в Італію з країн групи «E» для людей, які мають підтверджені стабільні відносини (навіть якщо вони не проживають спільно) з громадянами Італії / ЄС / Шенгенської зони або фізичними особами, які проживають в Італії на законних підставах.

Читайте також: Побив одразу два рекорди. Довбик став наймолодших автором гола в історії України на Євро

Обов’язковою умовою після перетину кордону є проходження 10-денної самоізоляції. Окрім цього, слід розуміти, що наявність квитка на матч НЕ є підставою для в’їзду в країну.

Нагадаємо, збірна України вперше в своїй історії вийшла в 1/4 Чемпіонату Європи з футболу. У суботу, 3 липня, підопічні Андрія Шевченка зіграють з Англією о 22:00. Матч пройде у Римі, Італія.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!