Посилення контролю на блокпостах та міжнародна військова допомога. Головні події дня у Києві

767 0
Дайджест новин за 18 липня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Військова допомога від ЄС

Рада Європейського Союзу погодила надання Україні п'ятого траншу військової допомоги. Таким чином, сумарна підтримка ЄС української армії військовою технікою сягне 2,5 млрд євро.

Мобілізація

18 липня Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроєкт №7481 щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Відповідне рішення підтримали 298 депутатів.

Відповідно до запропонованих змін, хочуть звільнити від призову жінок та чоловіків, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти під час антитерористичної операції (АТО), операції об’єднаних сил на Донбасі (ООС) та під час дії воєнного стану.

Посилення контролю на блокпостах в області

18 та 19 липня на території Броварського району проводитимуться планові тренування військових, тож можливе посилення контролю на блокпостах та додаткові заходи безпеки. 

Новий реабілітаційний центр на Київщині 

У Київській області створять реабілітаційний центр для військових та цивільних. Заклад першочергово займатиметься ортопедичною реабілітацію, і його буде створено на базі Київської обласної клінічної лікарні №2. На першому етапі реалізації проекту планується розгортання щонайменше 30 ліжко-місць.

Диверсії

Служба безпеки України затримала російську агентку, яка збирала інформацію про місця розташування військової техніки, блокпостів, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у столиці та області.

За даними слідства, 60-річна громадянка України отримувала завдання від своїх кураторів з рф і передавала їм фотографії та геолокації військових об’єктів. За попередньою інформацією, повідомляють у СБУ,  ворог планував використати ці дані для завдання ракетних ударів, а також для можливого проведення диверсій у Києві. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!