Православна церква сьогодні молитиметься за мир в Україні

2068 0
Піднести молитви у храмах благословив Митрополит Епіфаній.
Фото: Митрополит Епіфаній/Фейсбук

Фото: Митрополит Епіфаній/Фейсбук

Сьогодні, 30 січня, Православна Церква України молитиметься за мир і захист країни. Митрополит Епіфаній благословив піднести молитви у всіх храмах. Про це повідомили у пресслужбі ПЦУ. 

Читайте також: Сьогодні – день молитви за мир в Україні

«24 січня 2022 року Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній благословив найближчого недільного дня, 30 січня, у всіх храмах Православної Церкви України піднести додатково особливі молитви за нашу Батьківщину», – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що напередодні, 26 січня, з ініціативи Папи Франциска проголосили День молитви за мир в Україні. Вітаючи прочан різними мовами, він звернувся із нагадуванням про це і проханням молитися за Україну.  

Читайте також: Одна бригада, сім батальйонів. Як у Львові планують організувати оборону у разі наступу Росії

Нагадаємо, що посадовці західних оборонних підприємств стверджують, що Росія завершила останні приготування до вторгнення в Україну. Нещодавно РФ відправила на кордон медичні підрозділи. Як зазначають у статті, ці кроки не означають, що напад обов’язково буде, але вони є передумовами для бойових дій та викликали інтенсивні дебати серед західних союзників щодо намірів Путіна. 

Тим часом у Львові 28 січня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення про створення програми заходів щодо підготовки львівської громади до національного спротиву. Програма розрахована на три роки, її виноситимуть на розгляд сесії міськради 3 лютого.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!