Київ

У Бучанській громаді не лишилось жодної церкви УПЦ МП

421 0
Остання церква Бучанської громади перейшла до ПЦУ

В селі Здвижівка на Київщині релігійна громада прийняла рішення про перехід Свято-Миколаївського храму до Української православної церкви. Це була остання церква у громаді, що до цього часу залишалась в УПЦ МП. Про це повідомив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

«Остання церква Бучанської громади позбулася ярма московського патріархату та перейшла до ПЦУ. (…) 10 лютого, у селі Здвижівка Бучанської громади відбулися збори релігійної громади, де прийняли рішення про перехід Свято-Миколаївського храму до Православної церкви України», – повідомив Федорук.

За даними лічильної комісії, на початку зборів зареєструвалися понад 80 присутніх, які одноголосно проголосували «за» перехід до ПЦУ.

«Раніше інші 13 релігійних громад ухвалили таке ж рішення та відмовилися від московського патріархату. Тож у межах нашої територіальної громади не залишиться жодного сліду московії», – резюмував Федорук.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!