«Вручення повістки не означає мобілізацію». Резніков пояснив, як відбувається призов військовозобов'язаних

2848 0
Якщо сьогодні відбувається мобілізація, то за певними особливими спеціальностями.
Міністр оборони України Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков

В Україні немає проблем з мобілізацією. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр оборони Олексій Резніков, коментуючи вручення повісток військовозобов'язаним особам призовного віку.

«Проблем з мобілізацією немає. Я постійно комунікую з Генеральним штабом, головнокомандувачем Збройних Сил, начальником Генштабу. У нас за великим рахунком заповнені всі необхідні позиції. Якщо сьогодні відбувається мобілізація, то за певними особливими спеціальностями», – пояснює він. 

Йдеться, наприклад, про програми міжнародної підготовки українських захисників, як у Великобританії, де навчання проходять українські військові. 

«Для таких відряджень, для підготовки можуть шукатися додаткові фахівці, бажано зі знанням англійської мови. Але сказати, що масово у нас провал по мобілізації – такого немає», – зауважує Резніков.

Читайте також: Унаслідок ворожого обстрілу на Херсонщині загинув новорозділець Володимир Швед

Він також додав: «Коли вручається повістка, мова йде не про мобілізацію. Мова йде про те, що деякі люди вимушено переїхали, змінили місце перебування і не стали на облік, хоча за законом зобов’язані це зробити. Вручення повісток чоловікам призовного віку означає, що вони мають прийти в місцевий орган центру комплектації, показати документи і перевірити – він на обліку, в резерві? Тому що не всі стали на облік. Ці вручення – це, в першу чергу, наведення ладу», – додає він. 

Окремо міністр зауважує, що не підтримує випадки, коли повістки до армії стають методом покарання. За його словами, такий підхід дискредитує армію.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила 39 520 солдатів. Найбільших втрат за останню добу противник зазнав на Краматорському напрямку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!