Політична реклама

Продавець легкового авто сплачуватиме податковій 5% вартості

1748 0
У червні цього року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів з метою визначення доходу від їх продажу для цілей обкладення податком на доходи фізичних осіб.

Оподаткуванню за ставкою 5% підлягає дохід, отриманий платником податку від продажу чи обміну протягом поточного року двох і більше об’єктів рухомого майна – легкового автомобіля, мотоцикла, або мопеда, - повідомляє прес-служба у ДПІ у Личаківськомі районі Львова.

Дохід від продажу обміну визначатимуть виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу0 але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом.

Продавець транспортного засобу може вибрати собі один із методів визначення доходу: або провести незалежну експертну оцінку транспортного засобу, або визначити середньоринкову вартість транспортного засобу відповідно до Порядку, затвердженого постановою №403.

Середньоринкову вартість легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів Міністерство економічного розвитку визначатиме щокварталу і оприлюднюватиме дані  на офіційному веб-сайті в режимі вільного доступу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом.
 Вартість визначатимуть для кожної марки, моделі з урахуванням року випуску та пробігу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!