Програмне забезпечення «SoftServe» увійшло до 65-ти найкращих у світі за версією SXSW

6092 0
23-го січня, міжнародний конкурс інтерактивних інновацій SXSW Interactive Innovation Awards оголосив 65 фіналістів з усього світу, серед яких опинилася й система BioLock від «SoftServe», яка ідентифікує водія за допомогою вмонтованих у кермо датчиків.
Фото: united.softserveinc.com

Фото: united.softserveinc.com

«Після перегляду сотень заявок, наша Консультативна рада визначила 65 фіналістів. В кожній з 13-х категорій ми назвали ТОП-5 новинок, запущених у 2016-му, які є найкращими в світі та найперспективнішими»,  зазначають організатори SXSW Interactive Innovation Awards.

Розробка «SoftServe BioLock», що ідентифікує водія за кардіограмою та визначає стан його здоров’я, завдяки вмонтованим у кермо сенсорам, увійшла в пятірку найкращих у категорії «Smart Cities». Її нагородили за інноваційність у екодружній та стабільній енергетиці, транспортуванні та IoT-технологіях (Інтернет речей – мережа пристроїв, які мають вбудовані датчики, а також програмне забезпечення, що дозволяє здійснювати передачу і обмін даними між фізичним світом і комп'ютерними системами, – Авт.). Як вважають судді, «SoftServe BioLock» робить життя в цифровому світі розумнішим, чистішим, екологічнішим і дієвішим.

Читайте також: 5 найочікуваніших гаджетів 2017-го року

Як повідомляло раніше Tvoemisto.tv, у ІТ-компанії «SoftServe», яка має офіс у Львові, розробили систему ідентифікації водія за кардіограмою. Систему BioLock монтують у кермо машини: сенсори ідентифікують водія й слідкують за його здоров’ям. Після контакту забезпечення обробляє сигнали, очищує їх від шуму, переводить у цифрові дані й за допомогою Bluetooth надсилає на мобільний пристрій. Спеціальний додаток визначає сигнали ЕКГ й проводить верифікацію користувача безпосередньо на смартфоні.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!