Прикордонниця Львівського загону стала чемпіонкою світу з універсального бою

1490 0
Загалом у командному заліку збірна України посіла перше місце.
фото: дпсу

фото: дпсу

Військовослужбовиця відділу «Нісмичі» Львівського прикордонного загону – сержант Богдана Качура – стала чемпіонкою світу з універсального бою. Із 8 по 12 грудня цього року у місті Анталія, що в Туреччині, відбувся чемпіонат світу з універсального бою. Серед дівчат, у ваговій категорії до 52 кг, Богдана Качура посіла перше місце та здобула звання «Майстер спорту України міжнародного класу» з універсального бою.

У 2018 році голова Федерації з універсального бою у Тернопільській області Дмитро Патиковський запропонував Богдані бути її тренером та розпочати спільні спортивні тренування. Дівчина прийняла пропозицію і відтоді в її спортивній кар’єрі почався стрімкий ріст.

Читайте також: 16-річна львів’янка стала чемпіонкою України з плавання серед дівчат

«Під час тренувань Богдана познайомилась зі своїм колегою по спорту Сергієм, також прикордонником. Згодом вони об’єднались в сім’ю. Незважаючи на свій досить юний вік, дівчина має великий багаж перемог. Вона розповідає, що поєднувати тренування та службу їй вдається не легко, але наполегливо працює та впевнено йде до своєї мети», – йдеться в повідомленні ДПСУ.

Додамо, що тренер Богдани – Дмитро Аркадійович, теж колишній прикордонник. Він також взяв участь у чемпіонаті та здобув перемогу у ваговій категорії до 80 кг. Загалом у командному заліку збірна України посіла перше місце.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!