П’ять книг для літнього настрою

4711 0
Пропонуємо вам підбірку шедеврів світової літератури, що допоможуть забути про важкі робочі будні та зануритись у світ справжніх літніх пригод.
фото: Danbo

фото: Danbo

 «Кульбабове вино», Рей Бредбері

«Кульбабове вино» – майже автобіографічна книга Рея Бредбері. Її події відбуваються влітку 1928 року в Іллінойсі. У центрі сюжету брати Сполдінг: дванадцятирічний Дуглас та десятирічний Том. Це розповідь про літо, наповнене радісними, сумними, загадковими й тривожними подіями; літо, коли кожен день відбуваються дивовижні відкриття, головне з яких – ти живий, ти дихаєш, ти відчуваєш! «Вино з кульбаб» – класичний твір, який увійшов до золотого фонду світової літератури.

«Убити пересмішника», Харпер Лі

Книга, написана у 1960 році, одразу ж здобула небачену популярність та увійшла до класики сучасної американської літератури. Події твору відбуваються у провінційному містечку Мейкомб, штат Алабама у середині 1930-их років. Розповідь ведеться від імені маленької дівчинки – Джейн Луїз Фінч.  Окрім теми расових упереджень Півдня, це книга про дорослішання та світ, де цінується благородність, співчуття і справедливість. За цей роман авторку нагородили Пулітцерівською премією.

«Ніч лагідна», Френсіс Скотт Фіцджеральд

Автор знаменитого “Великого Гетсбі” відомий романами про епоху джазу 1920-х років. “Ніч лагідна” — історія кохання багатої сімейної пари — Діка і Ніколь Драйверів. Вони живуть весело і красиво, безупину влаштовують розкішні вечірки на березі моря. Дік душа компанії, у нього закохуються з першого погляду. Але разом з тим він психіатр-практик, і головний його пацієнт — власна дружина, яка страждає від душевних розладів. Багато в чому роман “Ніч лагідна” автобіографічний. Сам письменник вважав його своїм улюбленим твором.

«Шоколад», Джоанн Харріс

Сонний спокій маленького французького містечка порушує приїзд Віан, яка вирішує відкрити тут невеличкий шоколадний магазин. Дивним чином жінка дізнається найсокровенніші бажання місцевих жителів і пропонує кожному ласощі, які змушують людей знову відчути смак життя. “Шоколад” – це історія про добро і терпимість, про протистояння невинних спокус й удаваної праведності. Однойменний голлівудський фільм режисера Лассе Халлстрема з Жюльєтт Бінош та Джонні Деппом у головних ролях номінувався на “Оскар” у п’яти категоріях і на “Золотий глобус” – у чотирьох.

«Острів Скарбів», Роберт Льюіс Стівенсон

Яке літо без історій про відчайдушні пошуки скарбів? Книга, написана у 1883 році, принесла автору світову славу. “Острів Скарбів” – це справжній еталон пригодницького піратського роману. Таємнича карта безлюдного острова з захованим скарбом стає причиною зловісних змов, загадкових вбивств та інших захоплюючих подій. У книзі є все: і солений морський вітер, і романтика далеких мандрів, й стмосфера справжніх пригод.

Джерело: МАПА.

Підготувала Вікторія Петрик

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!