П’ять порад, що допоможуть навчити дитину вдячності

6112 1
Вдячність – це те почуття, яке людина вчиться переживати із дитинства. Навіть дорослим інколи складно відрізнити щиру вдячність від звичайної вихованості, що вже й говорити про малюків. Пропонуємо вам 5 порад, що допоможуть навчити дітей проявляти вдячність і не соромитись цього почуття.
фото: sarny-rda.gov.ua

фото: sarny-rda.gov.ua

1. Подавайте добрий приклад.

Діти схильні наслідувати те, що бачать удома. Не забувайте дякувати дітям за допомогу, чоловіку або дружині за смачну вечерю, вчителям за позитивні зміни у ваших дітях, продавцю за доброзичливість.

2. Традиція.

Заведіть у родині традицію щодня за щось дякувати одне одному. Нехай малюк теж знайде щось, за що він вдячний. Так він ще раз насолодиться приємним моментом. До того ж, прояв вдячності піднімає настрій.

3. Допомагайте іншим.

Якщо ви вирішили віддати старі речі в дитячий будинок або старі іграшки у менш забезпечену сім'ю, зробіть це разом із дитиною. Показуйте їй усі сторони життя.

4. Навчіться помічати дрібниці.

Важливо помічати життєві дрібниці. Сьогодні сонячний день, ми годуємо пташок і робимо їм добро.

5. Навчайте бачити цінність не в матеріальному.

Навчити дитину дякувати за цукерку просто. Важче помітити, що тітонька, яку півроку кликали в гості по скайпу, приїхала за 2000 кілометрів, аби побути з малюком. Бабуся не просто зробила подарунок, а спекла смачні пироги, щоб порадувати онука. Пояснюйте цінність часу, проведеного разом, цінність порад тощо.

Пам'ятайте, що завчене «дякую» – це не подяка. Подяка йде від серця. Це прищеплюється з часом і усвідомлюється дитиною, коли вона дорослішає.

Джерело: SuperKidsTips.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
12 Жовтня, 2015 21:33
Вероника Кот Очень полезная статья о воспитании благодарности у ребенка. Главное - это не упустить такие важные воспитательные моменты, как принятие подарков или внимание к другим. Каждый ребенок – да что там дети! – даже я люблю, ну оччень люблю получать подарки и поздравления с днем рождения. В нашей жизни так мало приятных сюрпризов, что надо непременно самим их организовывать. Пусть даже подарок и небольшой. Я в этом случае всегда компенсирую вниманием и веселым трогательным стишком (часто списываю отсюда [***]://mamainfo.com.ua/pozdravleniya/pozdravleniya-s-dnem-rozhdeniya-samye-originalnye-i-luchshie-pozdravleniya). Просто, важно научить ребенка дарить людям радость. Испортить настроение и так найдутся желающие. А приятное поздравление иногда даже жизнь спасает!..
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!