Ракетний удар по Львову здійснювали з акваторії Чорного моря та Білорусі. Як минула доба

18048 0
Головні події минулої доби у Львівській області
Фото: Укроборопром

Фото: Укроборопром

Повітряна тривога. Вчора, 26 березня сирена на Львівщині звучала двічі. Перша розпочалася о 16:12 год й тривала до 20:00 год, друга о 20:50 год й закінчилася о 21:26 год. Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький, перша тривога сповіщала про загрозу ракетного удару з акваторії Чорного моря, а наступна – з Білорусі. У Львові вдарили по двох об’єктах. Очільник ЛОВА наголошує, що вчорашні події ще раз підтверджують те, що коли вмикаються сирени, то загроза є реальною.

У ЛОВА закликають усіх дочекатися повідомлень від офіційних джерел, та не фотографувати, знімати на відео і викладати в інтернет вибухи та обстріли ворога. Таке «блогерство» може тягнути за собою людські жертви і кримінальну відповідальність «блогерів».

Читайте також: Пожежу на нафтобазі у Львові внаслідок обстрілу гасили понад 13 годин

Переселенці на Львівщині. Прийняли і розселили 2 тисячі 200 людей з інших областей України, які вимушено покинули домівки. Від початку повномасштабного вторгнення у Львові та області надали прихисток 251 тисячі людей.

Також для вимушено переміщених людей облаштували ще 18 тисяч ліжкомісць у державних та комунальних закладах та тисячу – у приватній сфері.

Черги на кордоні. Державний кордон у пунктах пропуску на Львівщині перетнули 23 тисячі українців. Пасажиропотік збільшився, але великі черги не утворюються. Від 24 лютого через переходи у Львівській області кордон перетнули 1 мільйон 270 тисяч людей.

Імовірні диверсанти. Завдяки пильності громадян поліція опрацювала понад 1800 звернень від громадян щодо підозрілих людей та об’єктів.

Спалювання сухої трави. Рейдові групи спіймали 15 паліїв сухостою. За добу в області підрозділи ДСНС ліквідували 65 пожеж сухої трави. Мешканців вкотре закликають не палити сухостій.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!