Росія перекидає військових з окупованих Південної Осетії та Абхазії, – Генштаб

1432 0
До України сформували і відрядили близько двох тисяч російських та осетинських військовослужбовців.

Російський ворог з метою комплектування своїх збройних сил з окупованих територій Грузії на територію України перекинув підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південа Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу. Про це на 35-ий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгнення, який розпочався, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Від 4-ї військової бази сформували та відрядили до України три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб.

Читайте також: «Не бачимо підстав для довіри». Зеленський про переговори Україна-Росія у Стамбулі

На тимчасово зайнятих ворогом територіях Запорізької та Херсонської областей ворог продовжує вчиняти протиправні дії стосовно місцевого населення. Відтак, у населеному пункті Велика Білозірка, підрозділи російських окупантів розосередились по всьому населеному пункту та розташували техніку між житлових будинків.

У місті Мелітополь загарбники на підступах до міста обладнали блокпости та посилили перепускний режим. Ворог продовжує грабувати будинки та квартири місцевих жителів, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів України.

На тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року.

Читайте також: Чи вигідна Україні мирова з Росією. Реакція експертів

Збройні сили російської федерації й далі мають проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Так, військовослужбовці строкової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти, після їх участі у війні з Україною, почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт та направити для подальшого проходження служби в пункт постійної дислокації.

Угруповання Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбили 4 атаки російських окупантів. Наші воїни знищели 7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки та протитанкову гармату. Противник зазнав втрат і у живій силі.

Нагадаємо, що після перемовин, які відбулися 29 березня, російська делегація прийняла рішення «суттєво скоротити бойові дії в чернігівському та київському напрямках». Також у межах перемовин українська делегація запропонувала створити систему гарантій безпеки для України. Ключова вимога до договору – чіткі гарантії безпеки України, які мають бути аналогічні 5 статті НАТО. Серед гарантів бачать країни Ради безпеки ООН, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!