Росія випустила понад 700 ракет по містах України

1594 0
Суттєвого просування російських окупантів у бік Києва чи Чернігова не було, хоча поблизу Чернігова тривають «великі бої», про це заявляють у США.
Корпус ракети застряг у квартирі після обстрілу на північній околиці Харкова 24 лютого 2022 року
Фото: Радіо свобода

Корпус ракети застряг у квартирі після обстрілу на північній околиці Харкова 24 лютого 2022 року Фото: Радіо свобода

Росія випустила по Україні 710 ракет. Про це пише CNN,посилаючись на свої джерела у міністерстві оборони США.

«За словами високопоставленого чиновника з Міноборони США, Росія запустила 710 ракет проти України з початку вторгнення, а російські війська наблизилися до міст Харків та Миколаїв» - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Винищувачі для України. У США назвали заяву поляків необгрунтованою

Як зазначив речник Пентагону Джон Кірбі, майже всі ракети були випущені по східній частині України.

«Якщо провести пряму лінію від Києва до Одеси, то майже всі ці удари відбуваються на схід від цієї лінії», – сказав Кірбі.

Сполучені Штати не бачили жодних запусків ракет поблизу кордону України з Польщею або в західній частині України, додав Кірбі.

За словами чиновника з Міноборони США, російські війська за минулу добу просунулись на 20 км і зараз знаходяться недалеко від Харкова. Крім того, сили окупантів знаходяться приблизно в 15 км на північ від Миколаєва.

За словами чиновника, «значних рухів» російських військ у бік Києва чи Чернігова не було, хоча поблизу Чернігова тривають «великі бої».

Нагадаємо, що Сполучені Штати не підтримують передачу бойових літаків Україні, зокрема польських винищувачів МіГ-29. НАТО не погоджується закривати небо над Україною. Водночас в Офісі президента вважають, що це не остаточне рішення, і країни-члени Альянсу все ж можуть надати протиповітряну оборону Україні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!