Російські загарбники запустили по Україні понад 900 ракет – Пентагон

2090 0
На Яворівський полігон з російського повітряного простору запустили кілька десятків крилатих ракет повітряного базування.
Фото: Facebook Сергія Моргунова

Фото: Facebook Сергія Моргунова

З 24 лютого, початку повномасштабної війни Росії проти України, російські загарбники запустили по Україні понад 900 ракет різних типів і розмірів, йдеться у повідомленні Міністерства оборони США.

За словами високопоставленого представника Міноборони в Пентагоні, російські війська посилюють дальні вогні по Маріуполі, Києві, Харкові, Чернігові та інших населених пунктах України. При тому, удари стають все більш невибірковими з точки зору цілі.

Читайте також: Військові збили російський безпілотник після того, як він оглядав Яворівський полігон

За словами чиновника, за останні кілька днів російські сили не досягли значного прогресу, а майже всі досягнення Росії «у глухому куті». Натомість українці завдали ефективних ударів по російській бронетехніці, літаках, логістиці та засобах забезпечення.

Крім того, незважаючи на те, що вони мають більше літаків і виконують більше вильотів, росіяни не здобули переваги в повітрі.

Українські війська також вміло використовують безпілотні літальні апарати для захисту.

За словами чиновника, США та союзники контактували з високопоставленими українськими військовими, щоб оцінити їхні додаткові потреби в безпеці.

Читайте також: Суд в Гаазі призначив дату оголошення рішення щодо війни Росії проти України

Що стосується нападу Росії на Яворівський полігон, що неподалік польського кордону, то пошкодження зазнали щонайменше сім споруд. Атака була запущена з російського повітряного простору за допомогою кількох десятків крилатих ракет повітряного базування. Пентагон не може незалежно перевірити кількість втрат, але американських військових на цьому місці не було, сказав чиновник.

Нагадаємо, що 13 березня окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. За попередніми даними, там загинуло 35 військових.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!