СБУ викрила львівських підприємців, які крали інформацію з державних та військових структур

2041 0
Правоохоронці не відкидають, що викрадені дані могли передавати спецслужбам Росії.
Фото: скріншот з відео УСБУ у Львівській області

Фото: скріншот з відео УСБУ у Львівській області

УСБУ у Львівській області викрила підприємців, які крали інформацію військового характеру. Для цього використовували і заборонене програмне забезпечення від російських розробників. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Співробітники СБУ викрили комерційну структуру, яка за допомогою забороненого в Україні програмного забезпечення «Парус» та «Афіна», внесених до санкційних списків, заволоділа базами даних та масивами інформації, що належать державним установам, військовим підрозділам і підприємствам на Львівщині», – ідеться в повідомленні.

В СБУ уточнюють, що витік інформації стався на понад ста підприємствах.

Викрита фірма легально обслуговувала державні установи, проте користувалась цим для викрадення інформації. Для цього, зокрема, використовували Teamviewer. В СБУ оприлюднили відео з допиту затриманих працівників підприємства, які підтвердили цю інформацію.

Читайте також: СБУ викрила торговців зброєю у Львові. Фото

«Під час санкціонованих слідчо-розшукових дій правоохоронці виявили у комерсантів викрадені бази даних, що належать військовим частинам та державним установам регіону. Враховуючи те, що програмне забезпечення «Парус» та «Афіна» поширюється та оновлюється з серверів, які територіально розташовані в РФ, через дії зловмисників створено передумови для витоку інформації з обмеженим доступом. Викрадені, за допомогою російських програм, бази даних стали доступними для країни-агресора та можуть бути використані на шкоду національній безпеці держави», – кажуть в СБУ.

Відтак, під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області відкрито кримінальне провадження за ст. 359 ККУ, перевіряється версія щодо передачі незаконно скопійованих даних до спецслужб країни-агресора. Тривають слідчі дії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!