Що хвилює львів’ян: які петиції мешканців міста є найпопулярнішими?

3023 0
Не так давно на сайті Єдиної системи місцевих петицій, львів’яни отримали нагоду реєструвати власні прохання, котрі б ініціювали зміни у місті. Tvoemisto.tv зібрало 5 найпопулярніші петиції львів’ян на котрі ще триває збір підписів.

Заборона продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у внутрішніх дворах багатоквартирних житлових будинків.

Про що йдеться в зверненні: Звертаємо Вашу увагу на порушення прав мешканців на безпечне та комфортне проживання, не дотримання громадського спокою та безпеки, санітарного стану у дворах та під’їздах багатоквартирних житлових будинків, в яких розміщені магазини, що здійснюють реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива, вхід до яких розташований у внутрішньому дворі житлових будинків. Відвідувачі даних закладів торгівлі, розпивають алкогольні напої безпосередньо у житлових дворах, в стані алкогольного сп’яніння справляють свої фізіологічні потреби у під’їздах, залишають за собою сміття та недопалки, агресивно поводяться та зчиняють бійки. 

Прохання: Заборонити продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у закладах торгівлі, що розміщуються у багатоквартирних житлових будинках, вхід до яких розташовується з внутрішнього двору житлових будинків.

Дата початку збору підписів: 23 лютого 2016 року

До кінця збору підписів залишилось 14 днів

Зібрано: 862 голоси з 1000 необхідних

    Читайте також: У Львові з вітрин магазинів зникне алкоголь

Штраф за вигул собак на дитячих майданчиках

Автор петиції прагне збільшити штраф за вигул собак у недозволено місці, а саме на дитячих майданчиках.

Дата початку збору підписів: 23 лютого 2016 року

До кінця збору підписів залишилось 14 днів

Зібрано: 777 голосів

Багаторівневий паркінг у Львові

Про що йдеться у зверненні: У Львові дуже гостро стоїть проблема паркування і відстутність достатньої кількості паркомісць у центрі . Це створює незручночні водіям автомобілів , які паркують ТЗ з порушенням ПДР , а також пішоходам , оскільки власники ТЗ змушені залишати свої авто на тротуарах . Для того , щоб вирішити цю проблему потрібно збудувати наземний багаторівневий паркінг у центрі Львова . 
Реалізація проекту : 
1. Виділення ділянки під будівництво багаторівневого наземного паркінгу . 
2. Виділення коштів з міського бюджету або пошук інвестора для реалізації проекту . 
3. Залучити фахівців для створення проекту паркінгу .

Дата початку збору голосів: 24 лютого 2016 року

До кінця збору підписів залишилось 15 днів

Зібрано: 714 голосів

Нагадаємо, 24 грудня 2015 року у Львові оголосили переможця відкритого архітектурного конкурсу щодо проекту багаторівневого паркінгу для «Бізнес-сіті Технопарк» на вулиці Федьковича, 55. Переможцем конкурсу став проект Бюро «Паламарчук», цей паркінг розрахований на 215 автомобілів. Він буде чотирирівневим, але над ними буде ще два рівні громадської забудови. Споруда буде мультифункціональною з офісами, конференц-залами, рестораном і бюджетним кафе.

Покращення комунального транспортного сполучення у Львові

Про що йдеться у зверненні: автор висуває наступні вимоги у петиції: звільнити місто від жахливих маршруток та надати перевагу єкологічно чистому єлектротранспорту та великим міським автобусам. Також надати перевагу у перевезенні пасажирів ЛКП «Львівелектротранс». Відреставрувати або замінити рухомий склад ЛКП «Львівелектротранс». Ввести проїздний Львівянина, та збільшити надходження за проїзд від туристів. 

Дата початку збору підписів: 22 лютого 2016 року

До кінця збору підписів залишилось 13 днів

Зібрано 659 голосів

  Читайте також: 10 переваг запровадження електронного квитка у Львові

Розморозити проект Львівського метрополітену

Про що йдеться у зверненні: «враховуючи той факт , що місто Львів перевантажене, враховуючи затори та дуже велику кількість громадського транспорту, пропоную розморозити проект Львівського метрополітену.  Для збереження архітектурного вигляду міста і для безпеки будівель які занесені до спадщини Юнеско , я пропоную проект метрополітену , який буде побудований не ближче , ніж 1-го кілометра в радіусі від Львівської міської ради (Ратуші). На мою думку, проект метрополітену має право на життя, враховуючи сучасні технології його буде набагато легше провести, ніж 25 років. Тому, ідея метрополітену має право на життя, але станом на сьогоднішній день цей проект заморожений, тому я прошу, його розморозити і почати роботи..»

Дата початку збору підписів: 24 лютого 2016 року

До кінця збору залишилось 15 днів

Зібрано 645 голосів.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!