Скільки українці платитимуть за газ. Деталі

3056 0
Український уряд не планує знижувати тариф на газ для населення. Про це сьогодні заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Не буде газ дешевше, немає його дешевше в світі. Все, що ми могли зробити, ми зробили. Це 7,2 тис. - найвища ціна, 3,6 тис. грн, фактично 50% від ринкової вартості, для громадян України, які споживають до 200 куб. м газу», – заявив прем'єр.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення про зниження удвічі тарифу на природний газ для потреб населення при місячному обсязі його споживання до 200 кубометрів.

«На обсяг газу, який споживають домогосподарства, до 200 кубометрів газу, Кабінет міністрів України ухвалює рішення про зниження ціни, вдвічі менше – це 3600 грн», – сказав Яценюк.

За словами прем`єр-міністра, уряд компенсує різницю в ціні на газ за рахунок коштів держбюджету.

Раніше міністр палива й енергетики Володимир Демчишин заявляє, що Україна готова до початку опалювального сезону. Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді. За словами міністра, на даний момент запаси газу в газосховищах становлять 15,1 мільярда кубометрів газу, а додаткові запаси вугілля на шахтах складають 400 тисяч тонн. Для того, щоб увійти в зиму з комфортним рівнем запасів, Україні додатково потрібно накопичити ще приблизно 900 тисяч тонн, додав глава енергетичного відомства.

Джерело: fakty.ictv.ua

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!