Площу у Львові назвуть на честь письменника-фантаста Станіслава Лема

2475 0
Йдеться про площу на перехресті вулиць Академіка Сахарова та Вітовського.
Фото: Culture.pl

Фото: Culture.pl

Площу у Львові назвуть на честь письменника-фантаста та філософа Станіслава Лема. Відповідне рішення сьогодні, 18 серпня, підтримали під час пленарного засідання депутати Львівської міськради.

Йдеться про площу на перехресті вулиць Академіка Сахарова та Вітовського. У пояснювальній записці до ухвали додають, що в такий спосіб хочуть вшанувати пам'ять про всесвітньо відомого письменнника у межах програми до 100-річчя з дня його народження. 

Читайте також: У Львові розпочали облаштовувати простір Станіслава Лема. Як зміниться площа

Окрім цього, сквер між вул. Вірменською та пл. Музейною отримав назву «Закапелок Маркіяна Іващишина», а ще депутати підтримали напрацювання робочої групи щодо перейменування вулиць 20 вулиць у Львові в межах деколонізації топоніміки. Так, мають з'явитися вулиці Білозіра, Вакарчука, Гладишевського, Чубая тощо.

Нагадаємо, що минулого року восени у Львові відбулося урочисте відкриття інформаційної таблиці про Станіслава Лема на фасаді будинку, де мешкала його родина – на вул. Богдана Лепкого, 4. Таблицю встановили у межах святкування 100-ліття з дня народження письменника, філософа й фантаста. Він народився 12 вересня 1921 року, а помер у 2006 році у Кракові. 

Ольга Коваль

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!