Скільки шкіл у Львові пошкодили ракети росіян та чи витримає влучання гребля Київської ГЕС. Підсумки доби

722 0
Нині 2 квітня та 769 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Андрій Садовий, Телеграм-канал

Фото: Андрій Садовий, Телеграм-канал

Акцент дня: Ракетні атаки росії на школи Львова. Яку кількість вікон замінили та скільки це коштувало. Від початку повномасштабного вторгнення ворожі ракети та безпілотники у Львові пошкодили шість шкіл.

На цю ж тему: У львівський дитячий садок, в який поцілила російська ракета, повернулися діти. Тут були вибиті вікна та двері, зруйнований дах.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 71 бойове зіткнення, найбільше на Новопавлівському та Бахмутському напрямках, відповідно понад 25 та 18. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та по 1 його пункту управління. Уражено наземну станцію управління БпЛА, засіб протиповітряної оборони, 2 станції РЕБ та ворожий склад боєприпасів.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 10 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 9 ударних БпЛА було знищено.

Читайте також: Рятувальники за добу завершили розбирати завали після атаки російських ракет на Львівщині. Під завалами більше не виявили загиблих.

Та: Компанія, пов’язана з Гринкевичем, продовжує постачати продукти військовим. Угода наразі чинна і скасовувати її поки ніхто не збирається.

Тема дня: У КМВА розповіли, що буде, якщо росіяни влучать ракетою по греблі Київської ГЕС. За словами начальника Київської МВА Сергія Попка, можливе короткочасне підтоплення деяких територій нижче греблі по течії Дніпра. Але, за прогнозами «Укргідроенерго» ці зони підтоплення будуть незначними і всі оперативні служби та мешканці будуть оповіщені про це завчасно.

Читайте також: Від початку року росія випустила по Києву понад 180 ракет і дронів. Серед них 5 гіперзвукових 3М22 «Циркон».

Ключові події:

1. У Бучі створили сквер пам’яті вбитих росіянами цивільних. У висадці дерев взяли участь родини загиблих.

Читайте також: Колишня арка «Дружби народів» в Києві підлягає демонтажу, – УІНП. За висновком експертів Українського інституту національної пам’яті, монумент символізує імперську політику росії.

Та: З території школи на Святошині прибрали радянський танк;

2. Ще одне місто Львівщини отримає історико-архітектурний опорний план. Вперше науково-проєктну документацію історико-архітектурного опорного плану м. Сокаль представили на розгляд консультативної ради у 2021 році. Тоді його повернули на доопрацювання: основні зауваження стосувалися питань археології, датування об’єктів культурної спадщини та історичних етапів формування міста.

Читайте також: Забудовник повісив на садибу Зеленських плакат про те, що він нібито не має цінності. Київська міська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження та руйнування садиби, а на саму ділянку – накладено арешт.

Та: У Львівській громаді облаштують три нових сквери. Локації. Два буде у Брюховичах та один у Рудно;

3.  У Львові реорганізували управління IT. Натомість у міській раді офіційно запрацювала позиція керівника Chief Digital Transformation Office.

Читайте також: Як оплачувати проїзд після хакерської атаки на систему е-квитка у Львові. Списання коштів за поїздки із 28.03. відбуватиметься із затримкою – після відновлення роботи системи.

Та: У Львові перевірили якість питної води. Які результати. Наразі вона в межах норми;

4. Пил з Сахари накриє майже всю Україну. Що відомо. Пил може бути шкідливим для людей з распіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей. Саме тому рекомендують зачиняти вікна.

На цю ж тему: Київ накриває хмара пилу з Сахари.

Читайте також: У Львові розпочався сезон літніх майданчиків. Що змінилося цьогоріч. Тепер отримати дозвіл на розміщення простіше, а майданчики роблять доступнішими;

5. Які церковні свята відзначатимуть у квітні. 28 квітня – Вербна неділя.

Читайте також: Чим дивуватимуть львівські театри у квітні. Афіша вистав.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!