Цьогоріч у Львові планують створити 7 нових скверів. Локації

3843 0
Крім того, дві земельні ділянки вже включили у перелік скверів Львова.
Фото умовне

Фото умовне

Від початку 2023 року у Львові створили ще два нових сквери. До переліку включили дві ділянки на вулиці Караффа-Корбута. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив начальник управління земельних ресурсів ЛМР Сергій Коровайник.

Окрім того, ще 7 земельних ділянок наразі перебувають на етапі укладення договорів, щоб також включити їх до переліку міських скверів.

Йдеться про ділянки, що розташовані за адресами:

  • вул.Солом'янка

  • вул.Шевченка,386-406

  • вул.Чернігівська – Пекараська

  • вул.Пекарська,52-Мечнікова

  • вул.Клепарівська

  • вул.Тракт ГЛинянський,139

  • пр.Ч.Калини (біля кінотеатру ім.Довженка)

«Ми знаходимо вільні земельні ділянки, які не продані на аукціоні та не передані для інших цілей. Водночас ці ділянки функціонують як зелені зони. Ми погоджуємо їхнє включення у перелік скверів. Цьогоріч ми ввели до списку дві ділянки на вулиці Караффа-Корбута, площею 0,24 га. Наразі у процесі виготовлення документації перебувають ще 7 ділянок, де будуть сквери. Кількість нових скверів щороку змінюється, це не залежить від виділених коштів. Очевидно, що кількість земельних ділянок обмежена, тому ми зараз активно працюємо по ОТГ», – зазначив Сергій Коровайник.

Читайте також: Як посадити іменне дерево у Львові. Інструкція

За його словами, зокрема, у Львові на етапі відведення земельних ділянок перебувають ділянки 2 парків. Йдеться про зелену зону «Майорівка»та парк на вул.Г.Мазепи – Миколайчука – Орлика.

Нагадаємо, що львів'янка Динько Олена на сайті петицій звернулася з пропозицією до Львівської міської ради облаштувати сквер по вулиці Пасічна (навпроти будинку 169). На її думку, ця територія, загальною площею близько 0,5 га, наразі є недоглянутою та захаращеною будівельним сміттям, а могла б слугувати зоною для відпочинку містян.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!