Стали відомі висновки психіатричної експертизи Остапа Стахіва. Оновлено

6079 0
Зараз Остап Стахів на волі, його звільнили з СІЗО під заставу. Він продовжує знімати і поширювати відео із антивакцинаторськими закликами, а також організовує акції у Києві.
Скрін з прямої трансляції Остапа Стахіва

Скрін з прямої трансляції Остапа Стахіва

Львівського антивакцинатора Остапа Стахіва визнали осудним за результатами судово-медичної психіатричної експертизи, яку він проходив у Львівській обласній психіатричній лікарні. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прокуратурі Львівської області.  

«У прокуратуру надійшов висновок судово-медичної психіатричної експертизи Остапа Стахіва. За нею він здоровий. Це означає, що якщо його вина буде доведена в суді, то він відбуватиме покарання. Обвинувальний акт скеровуватимуть до суду у лютому-березні», – повідомили джерела у прокуратурі. 

Читайте також: Буде кінець світу, ми знаємо, як врятуватися. Хто і навіщо заперечує пандемію коронавірусу

29 грудня антивакцинатора Остапа Стахіва випустили з Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, де він проходив 30-денну психіатричну експертизу, яку йому призначив суд. Зараз триває досудове розслідування, Остап Стахів перебуває на волі, під заставою.

Він продовжує знімати і поширювати відео із антивакцинаторськими закликами, а також організовує акції у Києві.

Читайте також: Активакцинальний рух у регіонах України координували з Росії

Нагадаємо, що Львівського антивакцинатора Остапа Стахіва звинувачують у діях, спрямованих на повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, а також у діях на ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій. За статтею 109 Кримінального кодексу України йому загрожує позбавлення волі до 10 років.

18 листопада суд обрав Остапу Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень (440 прожиткових мінімумів).

16 листоспада СБУ провела обшуки у квартирі Остапа Стахіва на вул. Івана Франка, 60. СБУ перевірила його, зокрема через антивакцинальні заклики. Також зареєстроване провадження за статтею 113 ККУ (Йдеться про диверсію. Дії з метою ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій).

Служба безпеки України повідомила, що заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади. Під антивакцинальними гаслами намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні. 

Тvoemisto.tv дослідило і спростувало основні тези, які транслює львівський Covid-дисидент Остап Стахів, а також з’ясувало, якими механізмами впливу користуються антивакцинатори та чому їм це може бути вигідно. Про це та більше читайте в матеріалі. Після цього депутат Львівської міськради від партії «Голос» Ігор Шолтис подав звернення щодо діяльності антивакцинатора Остапа Стахіва. Детальніше про те, хто такий Остап Стахів і які ідеї він сповідує, читайте у матеріалі.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!