У школах канікули, студенти на дистанційку і ніяких «гулянь». Що готує уряд через спалах Сovid-19

16341 0
Для хворих починають готувати відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук.
Фото: З відкритих джеред

Фото: З відкритих джеред

Українські виші переведуть на дистанційне навчання, у школах раніше розпочнуться осінні канікули. А до лікування хворих на коронавірусну хворобу залучатимуть інтернів. Під час наради у Президента України ухвалили важливі рішення у боротьбі з епідемію Сovid-19.

Про це повідомляє голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький  на своїй сторінці у фейсбук.

«Тимчасово переводимо ВНЗ на дистанційне навчання. Вже маємо кілька спалахів зараження серед співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки. Осінні канікули у школах мають розпочатись раніше. Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, щоб стартували до 15 жовтня», – пише голова медичного комітету Верховної Ради.

У червоних та помаранчевих зонах запроваджують обмеження роботи закладів громадського харчування – ресторанів, клубів. «З 22:00 заклади мають зачинятись. Масові «гулянки» у клубах завершились», – каже він.

Читайте також: В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня

А також президент доручив МОЗу збільшити запаси засобів індивідуального захисту та медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень коронавірусної хвороби.

Розпочинають готувати відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук, до прийняття хворих на Сovid-19. «До лікування залучатимуть інтернів та студентів старших курсів медичних ВНЗ до роботи в інфекційних відділеннях. Є чіткі протоколи лікування пацієнтів з Сovid-19, і я впевнений, що під наглядом досвідчених лікарів наші молоді фахівці зможуть надавати кваліфіковану допомогу», – пише Михайло Радуцький.

МОЗ має збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тис до 50 тис на добу. «Уряд надав 260 млн грн на збільшення кількості тестувань на коронавірус, з яких 100 млн на контрактування приватних лабораторій, 160 млн грн на додаткову закупку реагентів та лабораторного обладнання», – додає він.

А щоб не порушували маскового режиму в Україні пропонують запровадити штрафи для власників приміщень, які не впильнували порушників. «Верховній Раді пропонують розглянути зміни до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19). Зміни передбачають штраф 3 400-5 100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок», – зазначає Михайло Радуцький.

Читайте також: За якої умови в Україні знову можуть ввести жорсткий карантин

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 10 жовтня, коронавірус лабораторно підтвердили у 4 768 людей (на 970 менше, ніж за попередню добу).

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що у разі повної заповненості хворими на Covid-19 всіх ліжкомісць, які підготовані для госпіталізації таких хворих у лікарнях, Україна вимушена буде знову ввести жорсткий карантин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!