Політична реклама

Сучасні технології спричиняють хронічне безсоння

1635 0
Використання мобільних телефонів і планшетних комп'ютерів менш ніж за дві години до нічного відпочинку може викликати проблеми зі сном.

У мобільних і планшетах використовується заднє підсвічування, яке здатне призвести до негативного впливу на процес вироблення мелатоніну в організмі людини. Що, в свою чергу, викликає порушення сну.

Мелатонін контролює циркадні ритми людини, і в темний час доби повідомляє організмові, що необхідно готуватися до відпочинку. Але при впливі короткохвильовим світлом, яким висвітлюються екрани сучасних гаджетів, виробництво мелатоніну сповільнюється або навіть зупиняється.

Як відомо порушення сну може спровокувати розвиток ожиріння, а також діабету другого типу. А при хронічному безсонні в рази зростає ризик розвитку раку молочної залози.

Джерело: ВКурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!