Суд ще не розглядав по суті позов активістів щодо сміттєпереробного заводу у Львові

1769 0
Позивачі кажуть, що міська рада перекручує інформацію.
фото: rakhivnews.in.ua

фото: rakhivnews.in.ua

Учора, 6 листопада, Львівська міська рада поширила інформацію про те, що суд вдруге не задовольнив вимоги групи активістів, які намагалися визнати протиправним та скасувати висновок з оцінки впливу на довкілля будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій.

«Це вже не перша спроба активістів завадити реалізації планів міста щодо будівництва сміттєпереробного заводу у Львові, і вчергове суд підтвердив безпідставність будь-яких закидів та звинувачень. Тепер ми впевнено рухаємось далі», – цитує пресслуж,а ЛМР директора ЛКП «Зелене місто» Вадима Ноздрю.

Читайте також: Яким буде перший сміттєпереробний завод у Львові. Візуалізація

Втім, як розповів у коментарі Tvoemisto.tv один із позивачів Рустам Курбанов, Шостий апеляційний адміністративний суд у місті Києві лише відхилив заяву про забезпечення позову. По суті ж, каже активіст, справа судом ще не розглядалась.

«Був колективний позов до Мінприроди щодо скасування висновку з оцінки впливу на довкілля стосовно будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій. Інформація, поширена міськрадою, перекручена і не відповідає дійсності. Окрім позовної заяви ми подали водночас заяву про забезпечення цього позову. Тобто ми просили, щоби було заборонено проводити будь-які дії на земельній ділянці на Пластовій, 13. У забезпеченні позову нам відмовили, тоді ми подали апеляцію в Києві – за місцем розташування міністерства. Апеляційна інстанція, дійсно, також відмовила. Але не у позовних вимогах», – пояснює Рустам Курбанов.

Він додає, що справа по суті – про скасування висновку з оцінки впливу на довкілля – ще не розглядалась.

«Через інформацію від міськради складається враження, що всі питання закриті, але вони ще навіть не розглядались. Очікуємо, коли суд призначить дату розгляду позову», – говорить активіст.

Водночас в ЛМР повідомили, що на Пластовій,13, де збираються будувати сміттєпереробний заводу, проведуть підготовчі роботи за 41,2 млн грн.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!