Тариф на вивезення рідких нечистот у Львові знизився втричі

2148 0
Тарифи на вивезення рідких відходів від населення знизилися майже на третину і будуть залежати від відстані між будинком та очисними спорудами. Таке рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

Вивезення 1 м куб. рідких нечистот на відстань до 3 км коштуватиме близько 30,38 грн, до 5 км – 40,50 грн, до 9 км – 50,63 грн, від 9 км – 101, 27 грн грн. Попередній тариф для населення складав 101,27 грн, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Однією з причин поширення неприємного запаху у місті є наявність неканалізованих районів, де є вигрібні ями. Вони потребують вивезення нечистот. Станом на сьогодні на цьому ринку  працюють в основному приватні структури, які мають асенізаційні машини. Наше комунальне підприємство, яке забезпечене транспортом відповідним, яке має встановлений тариф, є неконкурентноздатним. Для того, щоб навести порядок, сьогодні рішенням  виконкому введено коефіцієнти на вивезення рідких нечистот, в залежності від відстані.

Звертаюсь до мешканців – давайте шанувати себе і наше місто. Ці рідкі нечистоти вивозити можна виключно на очисні споруди. Рекомендую це зробити разом з нашим комунальним підприємством, якому надано можливість зменшувати ціни, які зараз є співмірні з тими, які пропонують приватники. Але радив би  працювати з комунальним підприємством, бо це є надійно.

Хто не дослухається до цих порад, то відповідні комісії, які створені при районних адміністраціях за участю Водоканалу, санітарних та екологічних служб, будуть ходити від подвір’я до подвір’я і мають право накладати відповідні штрафні санкції», - розповів в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник.

Відповідно до проведеної інвентаризації, у Львові є близько 3,5 тис. будинків, де немає централізованого водовідведення. Найбільше скупчення неканалізованих будинків є в Личаківському районі, а також в Сихівському, Франківському та Шевченківському районах міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!