Цьогоріч на Львівщині відремонтують дорогу до Тустані

2799 0
На Львівщині розпочали ремонт дороги до Державного історико-культурного заповідника «Тустань», що у Сколівському районі. Станом на зараз дорожники проклали перший шар асфальту на відтинку від села Верхнє Синьовидне до центру села Урич.
фото: oblrada.lviv.ua

фото: oblrada.lviv.ua

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг Руслан Кандибор сьогодні, 22 червня, повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

За його словами, на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О 140406 Східниця – В. Синьовидне протяжністю 23,9 км має бути проведено поточний середній ремонт. «Зараз дорожники поклали щебнево-гравійне покриття на ділянці від Урича до Східниці, - розповів Руслан Кандибор. – Для того, щоб повністю здійснити ремонт цієї дороги необхідне додаткове фінансування, тому якщо вдасться отримати необхідні кошти, цю дорогу зроблять ще цього року».

Як зазначив директор Державного історико-культурного заповідника «Тустань» Андрій Котлярчук, це була одна з найпроблемніших доріг в області, яка не ремонтувалася чимало років. «Багато людей, які хотіли побачити скелі Тустані казали, що це цікаво, але ми туди не поїдемо , бо там погана дорога, - розповів Андрій Котлярчук. – Відтепер ми очікуємо на стрімкий інфраструктурний розвиток села Урич і значне збільшення кількості туристів до заповідника «Тустань». Окрім того, це полегшить адміністративну роботу працівників історико-культурного комплексу та дасть поштовх до розвитку самого села».

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: наскельне місто-фортеця Тустань

Слід додати, що у 2016 році на зазначену дорогу з обласного бюджету було виділено суму в розмірі 10,2 мнл гривень. Вартість повного обсягу робіт, в тому числі благоустрій, розмітка, освітлення становить орієнтовно 55,4 млн грн.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!