У ЛОВА прокоментували спорткомплекс у Ходорові за 89 млн та як у Львові допомагають одиноким. Підсумки доби

890 0
Нині 28 листопада та 643 доба героїчного протистояння російській агресії.
ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 12:22, відбій – о 14:05. Відбувся зліт ворожого МіГ-31К з дозаправкою у повітрі.

Ситуація на фронті: Російські війська ведуть наступ на шести напрямках у районі Авдіївки, тривають важкі бої біля коксохіму, про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська продовжили наступальні операції поблизу Авдіївки 27 листопада, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Речник Таврійського угруповання українських військ Олександр Штупун заявив, що російські війська продовжують наземні атаки групами по 10-20 осіб. Він додав, що важкі бої тривають біля Авдіївського коксохімічного заводу та в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 84 бойових зіткнень. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по пункту управління та 3 районах зосередження противника.

Цієї доби окупанти завдали авіаудару по Україні, застосувавши 1 ударний БпЛА типу «Shahed-136/131», дрон знищено.

Читайте також: «Ми не обирали війну. Але ми прийняли бій!». Українському війську потрібні молоді та вмотивовані чоловіки, такі як Да Вінчі чи Роман Ратушний, щоб нищити ворога та здобувати славу, визволяючи від окупантів рідну землю. Про це пише Владислав Данко, у минулому – львівський журналіст, який на початку війни став бійцем 125-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, а нині воює у складі 47-ї окремої механізованої бригади.

Та: Біля Львова з’явиться сквер пам’яті новітніх Героїв. У Винниках висаджуватимуть дерева на честь загиблих.

Акцент дня: «Ми на тебе чекали». Як у Львові допомагають одиноким людям. Яку допомогу у Львові отримують одинокі літні люди, і чому фахівці соціальної сфери – іноді єдина надія для тих, хто опинився у складних життєвих обставинах.

Ключові події:

1. МВС передало у Музей Голодомору понад тисячу архівних справ за 1933 рік. «Ми ставимо за мету показати суспільству та ввести в широкий науковий обіг документи архівів, як головне джерело у дослідженні Голодомору, а також як доказ вчинення злочину геноциду комуністичним режимом».

Читайте також: У Раді ініціювали звільнення Мар’яни Безуглої з посади голови підкомітету. Рішення блокує більшість у Раді.

Та: У Львівській ОВА прокоментували будівництво спорткомплексу за 89 мільйонів. «Насправді, публікацію я не бачив. Тому опираюся на ті аргументи, які в прямому ефірі озвучив Ходорівський міський голова, де він декларував, що роботи з червня ведуться. Напевно, на певну суму коштів вони вже виконані. З іншої сторони, якщо роботи там ще дійсно не ведуться і не розпочаті, то підтримую, що такий проєкт точно не в пріоритеті і не на часі», – заявив у коментарі Tvoemisto.tv перший заступник керівника ЛОВА Андрій Годик. Нагадаємо, львівський волонтер та активіст Святослав Літинський заявив, що роботи на ділянці досі не розпочали;

2. Будівництво школи та капітальний ремонт вулиці. Які найбільші тендери оголосили на Львівщині за тиждень. Найбільший – будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 360 учнівських місць в селі Нижня Яблунька Самбірського району за 81 млн 491 тис. грн.

Читайте також: Які проєкти планують реалізувати на Львівщині в межах агломерації. Вона включає в себе 18 територіальних громад, а це 351 населений пункт.

Та: Через незаконне будівництво біля бомбосховища в центрі Львова місто може звернутися до суду. Йдеться про ділянку на вул. Поповича, 6а, яку в оренду надали ще у 2013 році;

3Блокада кордону: Влада Польщі запропонувала компромісний варіант. Польській міністр інфраструктури Анджей Адамчик просить Україну скасувати обов’язкову реєстрацію в системі «єЧерга» автомобілів, які повертаються з України до Європи.

На цю ж тему: Польща тимчасово призупинить роботу пропускного пункту «Угринів – Долгобичув». 

Читайте також: Які вулиці тимчасово закриті для проїзду у Львові. Перелік. Наразі частково перекриті 5 вулиць.

Та: З 1 грудня на всіх маршрутах Львова працюватимуть контролери. Почнуть штрафувати пасажирів за безквитковий або незавалідований проїзд.

А також«Укрзалізниця» запускає новий маршрут до Будапешта та Відня. Стартує рейс вже 10 грудня;

4. У Києві створили мапу провайдерів, які працюватимуть під час блекаутів. Надалі її планують масштабувати на інші великі міста України.

Читайте також: Рада оборони Києва дозволила. Кличко розповів, коли встановлять ялинку на Софійській площі. «Оскільки цього року відзначаємо Різдво за новоюліанським календарем, ялинку розпочнуть встановлювати раніше, до 6 грудня. І приберуть, відповідно, теж раніше – до 10 січня».

Та: У Києві відкрилась «головна резиденція Святого Миколая»;

5. Скрипаль зі Львова здобув престижну премію на конкурсі у Парижі. Фінальний виступ львівського музиканта дивилось 2 тисячі людей.

Читайте також: У Львові освятили новозбудований костел Христа Царя Всесвіту.

Та: До «Тустані» привезли унікальну різьблену хату із Плав’я.

А також: Куди піти цього тижня у Львові. Підбірка подій.

Погода у Львові: Яка погода чекає львів’ян в останні дні листопада. Прогноз на тиждень. 28 листопада, часом сніг. Вдень від 3° морозу до 2° тепла. 29 листопада, невеликий сніг. Уночі 4 – 9° морозу, вдень 0 – 5°. 30 листопада, без опадів. Уночі 8 – 13° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла. 1 грудня, мокрий сніг. Уночі 3 – 8° морозу, вдень 1 – 6° тепла. 2 грудня, невеликі опади. Уночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень 0 – 5° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!